Srce

Znaci bio sam na hitnoj prosle godine u ovo vrijeme zbog ubrzanog rada srca pa sam bio na svakakvim pregledima tipa Holter srca,Ultrazvuk srca….I sve je normalno bilo i zanima me jel bi trebo bar jednom godisnje ici na pregled jer ja bi bio zadovoljni s tim al neznam kolko se ultrazvuk i stanje srca moze promjenit u 1 godini…..
I dobio sam tablete concor 1.25mg koje i jos danas pijem ujutro i sada razmisljam prestat i pocet cu uzimat po pola tablete neko vrijeme i onda prestat sam odlucio pa me zanima sta vi mislie o ponovnim pretragama i kolko da dugo pijem po pola tablete prije prestajnja? Zahvaljuem od srca 🙂

28.3.2017

Odgovara

Prof.dr.sc. Josip Vincelj dr.med.

Poštovani,

Ako su rezultati dijagnostičkih pretraga bili u granicama normale prošle godine, a u međuvremenu nije došlo do pogoršanja zdravstvenog stanja bolesnika tada nema potrebe za ponavljanjem svih pretraga. Odluku o uzimanju lijekova, o dozi lijekova i trajanju liječenja treba donijeti liječnik na temelju anamnestičkih podataka, kliničkog pregleda i možda kontrolnog  EKG-a. Nije dobro da sami mijenjate dozu lijeka i da sami donosite odluku o prekidu terapije. Vaš liječnik će odlučiti o potrebi uzimanja lijeka i o trajanju liječenja. Ja ne mogu odgovoriti na pitanje koliko dugo trebate uzimati lijek i u kojoj dozi jer imam nedovoljno podataka o Vašoj bolesti.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika