Stezanje u prsima

Poštovani ,imam 19 godina, visoka sam 163 i teska 48 kg, imam skoliozu, nikada prije nisam ozbiljno bolovala niti bila u bolnici.
Prije otp.3 mj ,tocnije 12’5’2017. Pocelo je sve sa otezanim disanjem,taj isti dan sam otisla u teretanu, nakon 3 dana zavrsim na hitboj zbog ubrzanog rada srca(otezano disanje je i dalje tu ali ne toliko) sve u redu i ekg ,tlak 110/17 ,osim ck koji je iznosio 2314 i dr je to pripisao teretani,nakon 3 dana vrijednosti ck pale su na 46.
Par dana nakon poci je i probadanje uprsima ,odem na hitnu sve u redu, umeduvremenu javilo se i trnjenje ruke lijeve i bol u ramenu,odem na hitnu opet sve u redu ,narucim se kod internista i ortopeda jer je dr.rekao da je sve od kraljeznice,internist posumnja na stitnjacu (sve je u redu) a ortoped mi da dijagnozu cervikobrahijalni sindrom, i . Mene zanima da li je to sve povezano sa srcem ili kraljeznicom, strasno sam uplasena,da ne spominjem da sam plakala gotovo svaki dan jer sam se bojala i infarkta i angine pektoris jer mi je i vilica pocela trnuti,tj celjusni zglob mi se kocio (vjerovatno od plakanja) ,sada imam uzasne glavobolje u potiljku i vratobolje i zarenje u prsima,kao da mi nesto gori i sa lijeve i sa desne strane,vise ne znam sto da radim,promijenila sam 10 doktora,isla sam ina fizikalne,molim vas za pomoc.

25.8.2017

Odgovara

Prof.dr.sc. Josip Vincelj dr.med.

Poštovana,

Opisante poteškoće uzrokovane su deformitetom kralježnice i vjerojatno preteškim vježbama u teretani. Potrebno je prilagoditi vježbanje uzrastu, kliničkom stanju osobe i kondicijskoj spremnosti. Poteškoće su vjerojatno prolaznog karaktera i kako će te stjecati kondiciju tako će i poteškoće nestati. Ne trebate se plašiti infarkta ili angine pektoris. Umjereni trening i fizikalna terapija po preporuci fizijtara sigurno će smanjiti ili ukloniti Vaše poteškoće

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika