U trudnoći sam imala visok tlak, no holter je pokazao uredan nalaz. Ja se još uvijek ne osjećam dobro. Imate li neki savjet za mene?

Dobar dan..Imam pitanje vezano za krvni tlak. Naime rodila sam 6.5.2022 porod je bio dosta tezak..nakon tjedan dana pojavio mi se visok tlak u trudnoci ga nisam imala. Nosila sam holter i pokazao je 140/86 prosjek. Drugi holter je bio uredan kao i ekg i utz srca..No medjutim ja se nikako ne osjecam dobro..kroz dan mi zna doci jako lose..pritisak u glavi, slabost, ponekad mucnina, vrucina me prolazi kroz tijelo, a njajvise u glavi..nalazi krvi i urina te hormoni stitnjace su uredni..vise ne znam sto napraviti pa ako imate koji savjet molim vas da mi odgovorite.hvala i lp

11.7.2022

Odgovara

prim. Sonja Frančula Zaninović dr. med., univ. mag. admin. sanit., spec. interne med., subspec. kardiologije

Poštovana,

S obzirom na navedene simptome, preporučujem da se javite na pregled neurologu. U obradi još učinite metanefrine u 24-satnom urinu, provjerite feritin i željezo u krvi.

Provjerite da li Vam je napravljen UZV bubrega i nadbubrežnih žlijezda što se radi u okviru ultrazvučnog pregleda trbuha. Povremeno provjerite arterijski tlak.

Lijepi pozdrav

 

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika