MR mozga pokazao je pomaknuti atlas i suženu desnu vertebralnu arteriju. Osjećam se slabo, ne mogu gutati, trnu mi ruke i noge. Je li to povezano?

Poštovani,

MR mozga pokazao je pomaknuti atlas I suženu desnu vertebralnu arteriju. Tegobe su nestabilnosti, trnci u rukama I nogama, licu i glavi, bol u desnoj strani glave, na vrhu glave i zatiljno, otezano gutanje i slabost, bol u desnom ramenu i desnoj ruci. Emng i vep uredalni kao i MR vratne kralježnice. Mogu li se navedene tegobe povezati sa atlasom i vertebralnom arterijom i ako da koja bi bila terapija. Od lijekova sam dobila normabel 2 mg, lekadol 500 mg 3 puta na dan I nalgesin pp. Žensko sam, 35 god i radim sjedilacki posao. Hvala. Lp,

21.7.2022

Odgovara

prof. dr. sc. Nataša Klepac dr. med., specijalist neurologije, subspecijalist neurodegenerativnih bolesti

Poštovana hvala Vam na pitanju. Vertebralne arterije postoje u paru te se vrlo često vidi da je jedna dominantna, veća, a druga manja što ne znači nužno patološki nalaz. Svakako bih savjetovala da se s ovim nalazom javite svom neurologu koji može interpretirati nalaz MR-a u komparaciji s kliničkom slikom i neurološkim nalazom.
Nadam se da sam Vam pomogla s odgovorom. Želim Vam svako dobro

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika