MSCT mozga – možete li mi očitati nalaz

Zdravo, možete li nam očitati nalaz?
Hvala!

Rađen je CT neurokranijuma aksijalnim skenovima u slojevima od po 4 i 2mm,nativno.
Na dobijenim CT skenovima se infratentorijalno, uzimajući u obzir artefakte u područjuponsa, ne uoči zona izmijenjenog denziteta moždane supstance.IV m.komora je medioponirana, uredno kalibrirana.
Supratentorijalno se osim par sitnih hipodenziteta periventrikularno obostrano,najprije u smislu nešto naznačenijih perivaskularnih prostora ne uoči zona patološki izmijenjenog denziteta moždane supstance. U BG obostrano se uoče sitne zone denziteta vapna.
III i lateralne moždane komore su medioponirane, uredno kalibrirane.
Sulkusi na konveksitetu mozga su dublji uz naznačenije,nešto šire vanjske likvorske prostore obostrano frontoparijetalno na konveksitetu.

Na CT skenovima sa prozorom za kost se ne uoči upadljivih patoloških promjena.Napominje se vidljivo izbočenje površine kože poglavine frontalno lijevo na arealu promjera oko 9 mm, benignih karakteristika.

10.3.2023

Odgovara

prof. dr. sc. Nataša Klepac dr. med., specijalist neurologije, subspecijalist neurodegenerativnih bolesti

Poštovani hvala Vam na pitanju. Nalaz CT mozga očitan je kao uredan. Opisana je promjena u području kože za koju mi je teško reći o čemu se radi obzirom da isto nije područje neurologije. Moja pretpostavka je da se radi o ateromu kao dobroćudnoj promjeni na koži i potkožnom tkiva koja nastaje pojačanim lučenjem lojne žlijezde i formiranjem kapsule oko navedenog masnog sadržaja.
Nadam se da sam Vam pomogla s odgovorom. Želim Vam svako dobro.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika