Nemam apetita, osjećam da ne mogu gutati, gubim na kilaži. Također lice mi je utrnulo. Molim Vas savjet.

Imam 33 godine. Nepušač. Ne konzumiram bilo kakve opijate. Dana 20.01.2021. obratila sam se ljekaru jer danima nisam jela, nisam imala apetit i osjećala sam da ne mogu gutati. Lice mi je bilo utrnulo. Pokreti ruku potpuno neelastični. Ljekar je primjetila spušten očni kapak i uputila me neurologu. Neurolog je konstatovala tremor ruku, facijalnu ukočenost i blagi poremećaj ravnoteže. Tražila je pregled štitne. Laboratorija je pokazala nizak natrij, snižen fibrinogen i IRN. Hormoni uredni.

3 mjeseca nakon toga počinjem s radom od kuće, jer mi je napor svaki izlazak iz stana. Apetit se lagano vraća, ali gubim na kilaži (ukupno 25 kilogama). Osjećam bol “iza” lijevog roka i javlja mi se dvostruka slika i druge smetnje vida poput zamagljenosti slike. (Oftamolog: glaukom na oba oka, OCT nalaz uredan.) Doživljavam napade anksioznosti i nekoliko puta gubim svijest.

U desetom mjesecu 2021 ponovo se obraćam ljekaru. Neurolog kod kojeg odlazim privatno dijagnosticira depresiju. Ljekar porodične medicine šalje me ginekologu zbog ketona u urinu.

Po preporuci prijatelja odlazim u drugu privatnu kliniku, na pregled neurologa koji uočava da na RW testu zanosim u ravnoteži 30% u desnu stranu, da imam tremor i da je desna strana tijela slabije pokretna. EEG nalaz na dva mjesta pokazuje nižu frekfenciju. Ljekar traži MRI i MRA mozga, a na snimku radiolog uočava leziju od 3mm u 4 komori i cistu od 18 mm. Zbog godišnjeg odmora tog ljekara još uvijek nisam bila na kontrolnom pregledu. Sve ovo me uznemirava, pa bih cijenila komentar.

4.7.2022

Odgovara

prof. dr. sc. Nataša Klepac dr. med., specijalist neurologije, subspecijalist neurodegenerativnih bolesti

Poštovana hvala Vam na pitanju. U opisu Vaših tegoba upada mi u oči gubitak kilaže od 25 kilograma što je izrazito puno te bi svakako trebalo vidjeti koji je razlog. Što se tiče nalaza neurološke obrade njih će Vaš neurolog interpretirati zajedno s neurološkim statusom ali za sada ne izgledaju kao nešto što je hitno, tako da mislim da možete pričekati da se Vaš neurolog vrati s godišnjeg. Nadam se da sam Vam bar djelomično pomogla s odgovorom, želim Vam svako dobro i čuvajte se.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika