Nalaz mikrobioloških pretraga

Pozdrav!
Imam jedan problem, bio bih Vam jako zahvalan ako biste mi mogli pomoći. Na moju sramotu, imao sam nekoliko nezaštićenih spolnih odnosa sa različitim osobama. Nekoliko mjeseci nakon toga, primijetio sam da se na glansu penisa javlja neugodan miris, koji se naročito pojaćava nekoliko sati nakon ejakulacije. Miris se smanji nakon pranja penisa, ali koliko god da se pere, i dalje je prisutan. Donekle ima sličnosti sa mirisom po ribi, ali nije identičan. Nemam peckanja pri mokrenju, iscjetka ili sukrvice u urinu ili ejakulatu. Bio sam na mikrobiološkom testiranju, dao sam urin, ejakulat i krv, ali i bris nazofarinksa. Prilažem sljedeće nalaze koje sam stavio na kraju ovog pisma… Nadam se da će se moći razaznati rezultati, budući da nisu u tablici… Ali drugačije ih nisam mogao poslati ovdje.
Imam jedno pitanje vezano i za nalaze koje sam priložio. Rezultati koncentracije hiv-a u serumu metodom ELFA iznose 0,10, a donja granica u referentnim vrijednostima iznosi <= 0.24. Prema tim vrijednostima, nisam hiv pozitivan, ali što znači tih 0,10? Zašto je i ovo registrirano, ako sam negativan, zar ne bi rezultat trebao biti 0? Ili je to stvar metode itd.? Isto tako, znače li pozitivne vrijednosti Epstein-Barr virusa preboljelu mononukleozu? Što ukratko znače pozitivni nalazi i ostalih virusa koje sam priložio te Mycoplasma pn., Chlamydophila pn., Helicobacter pyl.? A Anti-HBs te prevladavanje uglavnom IgG loze protutijela? Bio bih vam zahvalan ako mi možete ukratko rastumačiti ove nalaze i što preporučujete za dalje? Nalazi su inače stari mjesec dana.
Samo da napomenem, ne znam jel važno ili ne, ali odkad su se pojavile ove tegobe koje sam naveo, također konstantno imam i nekakvu laganu upalu grla. Molim Vas, pomozite mi – kakvu bih terapiju mogao primijeniti, pogotovo s obzirom na ove nalaze? Bilo da se radi o kombinaciji peroralne i lokalne terapije ili samo peroralne. Bio bih Vam vrlo zahvalan ako mi pomognete! Možete mi odgovoriti na moj mail – sensor@net.hr, kao i preko Vašeg portala… Kako god Vam odgovara.
Unaprijed hvala,
s poštovanjem!

Vaš vjerni čitatelj

————————————————————

NALAZI (početak listopada 2016.):

Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Rockefellerova 7

Nalaz ukolnjen zbog očuvanja privatnosti, op. admina.

16.11.2016

Odgovara

Irena Matić-Trputec dr.med.

Vjerujem da ćete kvalitetne odgovore na vaša pitanja, pregled i savjet specijalista naći u niže navedenoj klinici, čije upute prenosim s web adrese http://huhiv.hr/popodnevna-klinika/

U prostorima centra za testiranje u Klinici za zarazne bolesti „Dr Fran Mihaljević“ Mirogojska 8, gdje se već dugi niz godina možete besplatno i anonimno testirati na HIV dodaje se NOVA usluga.

Radi se o „Popodnevnoj Klinici“ koja će raditi ponedjeljkom od 15.30 do 19.30. Namijenjena je osobama muškog spola koji su imali, imaju ili misle da bi mogli imati neku spolno prenosivu bolest ili naprosto žele provjeriti da li su pod rizikom od takve bolesti. Osoblje koje će raditi u Klinici su medicinska sestra, liječnik specijalist zaraznih bolesti s iskustvom liječenja spolno prenosivih bolesti kod muškaraca, savjetnik za testiranje.

Usluga je BESPLATNA i CJELOVITA. To znači da ako imate važeće osnovno zdravstveno osiguranje pregled i testovi su za Vas besplatni. Usluga je cjelovita jer ako se pokaže da je potrebno liječenje ili dalja obrada Klinika će Vam to organizirati. Koncept Klinike  sadržan je u izrazu „ONE STOP SHOP“.

Postoji nekoliko uvjeta koje je dobro znati ako želite koristiti naše usluge:

Usluga nije anonimna već povjerljiva. Morate se identificirati i predočiti potvrdu o važećem osnovnom zdravstvenom osiguranju. Svi podaci koje uzmemo su strogo povjerljivi.
Morat ćete razgovarati sa savjetnikom i/ili liječnikom prije testiranja kako bismo procijenili potrebu i opseg  testova.
Uzorci koje ćemo prikupljati su krv (iz vene), brisevi odgovarajućih lokacija, ovisno o riziku infekcije i urin, a prema potrebi dolaze u obzir i drugi (npr, stolica, ejakulat…) što je moguće i naknadno donijeti.
Nećemo imati tzv „brze testove“, dakle potrebno je doći na kontrolni pregled kako bi se dobilo nalaze testiranja, ali po dogovoru postoji mogućnost javljanja urednih nalaza na odgovarajući način.
Za prvi i kontrolne preglede NISU potrebne uputnice od nadležnog liječnika niti uputa od drugih specijalista. Ipak, ako imate neke rezultate prijašnjih testova koji bi mogli biti važni bilo bi korisno da ih donesete na uvid.
Za dodatne informacije možete nazvati brojeve 01/ 4678-243 ili 01/2826-147 od  8.00-18.30

 

Imate pitanje vezano za zdravlje?

Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Povezane teme

Iz iste kategorije

Obiteljska medicina

Cistocela

Cistocela je protruzija mokraćnog mjehura u rodnicu koja nastaje zbog defekta dna zdjelice. Prolaps genitalnih organa je poremećaj koji pogađa žene svih životnih dobi. Rizik raste s godinama života pogotovo ulaskom u postmenopauzu pa oko polovice žena starijih od 55g ima neki oblik prolapsa. Rizični čimbenici koji pogoduju nastanku prolapsa su trudnoća, teški vaginalni porodi […]

Obiteljska medicina

RTG pluća – molim Vaše mišljenje

Obiteljska medicina

Vrtoglavica

Vrtoglavica/vertigo je nespecifičan simptom koji je vrlo čest u praksi liječnika opće/obiteljske medicine (LOM-a), te čini oko 2-3 % razloga posjeta. Vrtoglavica je iluzija okretanja tijela ili okoline te je simptom, a ne dijagnoza. Pri obradi bolesnika najvažnije je utvrditi radi li se uopće o vrtoglavici ili se radi o poremećaju ravnoteže, presinkopalnom stanju, fobičkom […]

Obiteljska medicina

Bakterijski konjuktivitis

Konjuktivitis je upalni proces spojnice (konjunktive) oka. Različito se očituje, prema vrsti i stupnju upale, a obično je uzrok infekcija, alergija ili fizikalno-kemijski iritans. Prema trajanju, konjunktivitisi se dijele na akutne (nastupa naglo, u početku unilateralno sa zahvaćanjem drugog oka unutar jednog tjedna te traje manje od 4tj) te kronične (traje duže od 3-4 tj). […]

Obiteljska medicina

Gravesova bolest

Gravesova bolest (Basedowljeva bolest, difuzna toksična guša) najčešći je uzrok hipertireoze. Uzrokovana je autoprotutijelima na TSH receptore, koja su stimulacijska pa potiču trajnu sintezu i lučenje suviška T4 i T3. Ponekad se javlja uz druge autoimune bolesti, kao što su DM tipa 1, vitiligo, perniciozna anemija, kolagenoze. Može se genetski prenositi, a pogađa žene više […]

Obiteljska medicina

Pijelonefritis

Pijelonefritis je bakterijska infekcija jednog ili oba bubrega. Najčešći uzročnik infekcija bubrega je E. coli, bakterija koja se normalno nalazi u debelom crijevu, a uzrokuje 90% vanbolničkih te 50% bolničkih infekcija bubrega. Infekcije obično nastaju kad bakterije migriraju iz anusa prema mokraćnoj cijevi, duž mokraćne cijevi u mokraćni mjehur pa opet uzlazno, prema bubregu. Infekciji […]

Obiteljska medicina

Depresija

Učestalost depresije je u porastu te se smatra da će uskoro postati drugi svjetski zdravstveni problem. Procjenjuje se da tijekom života od depresije oboli oko 20% žena i 10% muškaraca. Depresija se javlja u svim razdobljima života, ali je najčešća pojavnost u ljudi srednje životne dobi što sa sobom nosi brojne posljedice: poteškoće u radnom […]

Obiteljska medicina

Je li uzrok mom suhom kašlju alergija?