Visoka sam 172 cm, a teška 51 kg, zanima me da li je to normalna kilaža

Visoka sam 172 cm, a teška 51 kg, zanima me da li je to normalna kilaža na moju visinu. Liječnica mi je rekla da sam blizu neuhranjenosti, međutim jedem sve, pa me zanima me postoje li kakve tablete od kojih bih se mogla udebljati.Trenutno uzimam plivit B6..

23.12.2015

Odgovara

Belupo liječnik

Indeks tjelesne mase (BMI) je okvirni pokazatelj debljine i pretilosti. Izračunava se tako da se tjelesna masa osobe u kilogramima podijeli s kvadratom visine u metrima:

BMI = m / h²

BMI prikazuje odnos težine i visine tijela, međutim ne uzima u obzir tjelesnu građu pojedinca, pa je njegova upotreba ograničena. Pri ocjeni uhranjenosti potrebno je uzeti u obzir i neke druge parametre, u prvom redu dob.

Kvalitetan multivitaminsko – mineralni pripravak s visokim udjelom vitamina B skupine može biti od pomoći kako bi se sanirali deficiti koji su nastali uslijed nedovoljne i neuravnotežene prehrane. Najčešće se radi o nedostatku proteina, kalcija, cinka, željeza, vitamina B2, B3 i B6, folne kiseline, vitamina A i C te esencijalnih masnih kiselina.

Uostalom indeks tjelesne mase možete pronaći i na portalu Zdravo budi( www.zdravobudi.hr). Unesete tražene vrijednosti na temelju kojih Vam se prikaže Vaš BMI…

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika