Jako ispucala koža penisa

Dobar dan doktore. Možda je čudno da Vam piše netko od 14 godina, ali je tako. Razmišljao sam duže vrijeme da Vam se obratio i nakraju sam to odlučio. Prošle godine primijetio sam da su mi se počele događati velike promjene na glaviću penisa. Koža je postala dosta “ispucala”, počela se otvarati na sitne pukotine koje su postale jako duboke, ne znam kako bih to opisao, uglavnom jako je grozno za vidjeti. Linkove na slike da vidite ne mogu poslati jer mi to stranica nedozvoljava zbog očuvanje privatnosti. Masturbiram skoro pa i ne (jednom tjedno za razliku od mojih vršnjaka koji po 2-3 puta na dan).
Te pukotine počele su se pojavljivati kod prvoga masturbiranja koje sam imao prošle godine u 3. mjesecu. Tražio sam takvo nešto po internetu, ali nažalost nisam našao odgovor. Da li mi je koža toliko preosjetljiva? Da li se trebam obratiti liječniku? Je li nešto ozbiljno u pitanju?

5.5.2020

Odgovara

prim. dr. sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Očito je da postoji neka kožna promjena jer nije uobičajeno, osim ukoliko nije postojala nekakva kemijska iritacija, da se pojavljuju ovakve promjene. One mogu biti i izraz kožne alergije na uobičajena higijenska sredstva.
Savjetujem, uz redovitu higijenu, 2x dnevno mazati oboljelo područje Bepanthen kremom, a ukoliko nema znatnijeg efekta, potražite mišljhenje dermatologa jer ipak se radi o kožnoj promjeni. Urološka struka je kirurška struka, a kod Vas kirurška terapija gotovo sigurno neće biti potrebna. Bude li dermatolog smatrao da je potrebna biopsija – uputit će Vas urologu.

Pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika