Kada popijem više alkoholnih pića ne znam granicu kada je previše, nego me tijelo samo obori. Imam li neki poremećaj?

Postovanje,pisem Vam ovu poruku u nadi da cu dobit nekakav odgovor i da ste ga imali vec u vasoj praksi
radi se o tome da generalno uopce namam problem s alkoholom nego imam problem koji je jako tesko objasnit(najbolje bi bilo to vidjet)
ne pijem alkohol svaki dan ajmo rec svaki drugi piva dvije dok radim vani al moj problem je izlazak gdje se popije malo vise..problem je sljedeci kad popijem karikiram 5-6 piva nisam pijan nego pripit medutim nemam u organizmu fazu da bi znao kad je dosta nego me tijelo samo obori(6 pivu popijem dva gutlja)i ponasam se ko da me neko izdrogiro(ne mogu hodat i pricat izgubim se)zmaci dogodi se jednostavno odjedom faza da me jednostavno momentalno obori i da vise nisam svoj..zbog cega se to dogada dal imam kakav poremecaj ili?
hvala

30.8.2022

Odgovara

doc. prim. dr. sc. Tihana Jendričko dr. med., specijalist psihijatrije, psihoterapeutkinja

Poštovani,

ne mogu sa sigurnošću reći, no možda bi se moglo raditi o patološkom pijanom stanju. Radi se o pijanom stanju u kojem osoba postane jako uzbuđena, razvije se poremećaj svijesti, tjeskoba i poremećena orijentacija. Važno je ako osoba zna da tako reagira na konzumaciju alkohola da to izbjegava kako ne bi u takvom počinila neku radnju na štetu sebe ili drugih. No, potreban je detaljniji pregled da bi se to ustvrdilo.

Srdačan pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika