Koji oblik terapije bi mi preporučili i kako si uopće pomoći u ovako stresnom razdoblju?

Poštovani,
Prije 7 mjeseci preminuo mi je muž od posljedica bizarne sportske nesreće igrajući nogomet dok je boravio nevin u zatvoru (navodni gospodarski kriminal).
Ja I moja 2 sina 13 I 16godina doživjela smo težak šok samim njegovim odlaskom u zatvor a njegova nesreće ostavlja nas u teškoj traumi,šoku I nevjerici. Ne znam kako nastaviti sa životom,on je jedini zaraďivao,iznimno smo se voljela I imali skladan brak. Suprug mi strašno nedostaje. Iako zaspem nakon 3h me iz sna katapultira žestoka anksioznost,lupanje srca preznojavanje I ogromana tuga. Nakon toga više ne mogu zaspati. Imam stalno flashbeckove njegovog tijela na aparatima,mrtvog te scene iz 26godina zajedničkog života.
Od bola se ujutro rušim I nisam sposobna funkcionirati kao prije.Moj život je zauvijek promjenjen I očajna sam zbog toga. Razdire me I briga za sinove 13 I 16godina.
Koji oblik terapije bi preporučili I kako si uopće pomoći kada ne znam hoću li biti u stanju ovo preživjeti.

26.10.2023

Odgovara

izv. prof. prim. dr. sc. Tihana Jendričko dr. med., specijalist psihijatrije

Poštovana, svakako bih predložila da obavite psihijatrijski pregled. Najbolje bi bilo da Vam se uvede neka farmakoterapija kako biste lakše izdržali ove neugodne simptome, ali i psihoterapija kako biste dobili pomoć u nošenju s gubitkom.

Sretno!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika