Opća slabost i vrtoglavica

Pozdrav, već 2 mjeseca imam opću slabost i vrtoglavicu, koja je uvijek većinom prisutna. Bila sam kod doktora opšte prakse i on me je pregledao, izmjerio mi tlak i tada mi je tlak bio 140/95. Kod kuće je jedan dan tlak bio 160/95. Da napomenem da sam žensko, imam 22 godine i nedavno sam zbog tog tlaka prestala pušiti cigarete. Aktivna sam osoba i nemam problema sa prekomjernom težinom, redovno vježbam i hodam svaki dan. Doktor mi nije uveo terapiju za tlak vec mi je rekao da smanjim unos soli.
Uputili su me specijalisti neuropsihijatru koji me je pregledao. Nalaz je sljedeći : “Pri pregledu svjesna, orijentirana, komunikativna, adekvatno odgovara na sva pitanja, izvrsava govorne naloge, vrat slobodan, zjenice izokoricne, uredne reakcije na svjetlost i akomodaciju bez nistagmusa i diplopija, GMS uredna, MTR primjereni, i simetrični, ekstremitete odrzava u A G polozaju. Probu prst – nos uredno izvodi, bez asimetrije na licu, Babinski se ne izaziva, u Rombergu stabilna.
Dijagnoze : Sy Vertiginosum, Sy C/B lat dex ” Preporucuje se CT neurokranijuma, RTG vrate kicme i CDFI karotida i VB sliva.

Dobila sam terapiju Betaserc 24 Mg da pijem, i sad me zanima da li je ovo stvarno vrtoglavica ili postoji mogućnost da je nešto drugo u pitanju?
Moj osjecaj je sljedeci : glava mi je uvijek teška i nikako da budem ona stara, “zdrava”. Često mi je slabo i osjecam pretjeranu glad.

19.2.2021

Odgovara

Doc. dr. sc. Tihana Jendričko dr. med., psihijatrica, psihoterapeutkinja

Poštovana,
svakako napravite preporučenu obradu. Ako sve pretrage budu uredne i smetnje se ne poboljšanju na preporučenu terapiju, postoji mogućnost i da se radi o somatizacijama.

Srdačan pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika