Opterećena sam negativnim mislima, bezvoljna sam, sklona sam analizaranju postupaka i razmišljanju što sam skrivila te me strah da li će tablete djelovati, da li ću moći poslije bez tih tableta?

Pozdrav,imam 25 godina i žensko sam. Molila bih pomoć stručnih osoba ali bih željela čuti i osobna iskustva. Naime,nakon par mjeseci tipkanja na društvenim mrežama odlučili smo se upoznati. On je došao kod mene,prespavao sve je bilo super. On je bio divan u početku bio je non stop oko mene, bio mi je utjeha.Mjesecima smo se viđali dok jedan dan ja nisam otišla kod njega i ostala. Nakon par mjeseci trudnoće sve je krenulo nizbrdo počeo je ići u kladionicu, često je izostajao s posla, ljutio se kada nije mogao ići na preglede samnom. Prvi put me udario kada nije mogao biti na pregledu kod ginekologa da vidi fetus jer doktor nije dao da se ulazi unutra. Poslije toga malo smo si dobri malo ne kako njemu odgovara. Anksioznost se počela javljati tijekom trudnoće, nisam mogla disati, imala sam nalete vrućine pa hladnoće,teškoće s disanjem. Odlazila sam kod svojih roditelja kada me udari ali sam se uvijek vraćala zbog djeteta iako to nije opravdanje. Prekidali i vraćali se jedno drugome i tako u krug. Bila sam jako nesretna 5 godina sada ne znam kako dalje. Otišla sam od njega prije jednu godinu tu smo se vukli po czss zbog skrbništva. Imala sam tonu ucjena s njegove strane prije mjesec dana sam otišla kod psihijatra dao mi je tablete Mirzatena 15mg 0,01 i Diazepama 5mg pp do 3×1. Nisam ih još počela piti jer sam opterećena negativnim mislila, bezvoljna sam,sklona sam analizaranju postupaka i razmišljaju što sam skrivila te me strah da li će te tablete djelovati, da li ću moći poslije bez tih tableta? Počela mi se javljati anksioznost u automobilu i javnom prijevozu čim sam malo dalje od kuće imam osjećaj da ću se ugušiti kako to riješiti? Hvala!

25.4.2022

Odgovara

doc. prim. dr. sc. Tihana Jendričko dr. med., specijalist psihijatrije, psihoterapeutkinja

Poštovana, jedini način da vidite kako lijekovi mogu pomoći jest da ih počnete uzimati, a dalje ćete u dogovoru sa svojim psihijatrom dogovarati daljnje doze. Svakako bih preporučila i uključivanje u psihoterapiju. Bez svega navedenog mala je vjerojatnost da će doći do poboljšanja stanja.

Sretno!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika