Uzimanje lijekova i tablete za spavanje

Poštovani,

Prve ozbiljnije simptome zbog kojih sam se javila kod psihijatra u dom zdravlja osjetila sam nedugo nakon jakog potresa, a uz to jos uvijek smo bili i pod pandemijskim zatvaranjem.
Ono sto me mucilo su neprestana tuga, velika neshvatljiva krivnja i cudan osjecaj panike (kao da se nesto događa cak i kada je dan sasvim miran i u redu). Fizicki sam znala biti vrlo ukocena sa bolovima u plucima i vratu.
Javila sam se psihijatrici koja mi je dala Velafaxe( pola ujutro i pola navecer) plus normabel po potrebi. Kroz neko vrijeme terapija je pocela djelovati odlicno.
U međuvremenu, psihijatrica kod koje sam se lijecila otisla je u mirovinu…pa sam promijenila dva psihijatra koji su mi pojacali dozu (Velafax jedan ujutro i jedan popodne) plus normabeli po potrebi.
Sve je bilo u redu dok se muz nije razbolio, uz sve to u bolnici dobio i COV omikron. Nekoliko tjedana ciste borbe za zivot jer je dospio na respirator. Muz je prezivio, ali cijeli proces je cisti pakao.
U međuvremenu, ja sam se drzala ok i vrlo borbeno uz pojacanje vlastite doze gdje je Velafax ostao isti plus 4 nomabela do 5 po potrebi, sanval za spavanje.
Posljednjih dana niti to ne djeluje. Probudim se ujutro uz suze, popodne sam potpuno u krevetu ukocena, ne mogu jesti skoro nista osim malo kruha, ona ista tuga i krivnja je opet tu samo jos jaca.
Neki dan sam bila kod psihijatra u domu zdravlja koji je i sam pretrpan, dodao mi je sanvale i napisao da se vidimo za 3 mjeseca. Bojim se da ovako necu moci funkcionirati uopce niti obavljati svoj dan i duznosti. Fizicki i mentalno nisam sposobna za nista veliki dio dana. Molim pomoć, sto da radim??

12.6.2023

Odgovara

doc. prim. dr. sc. Tihana Jendričko dr. med., specijalist psihijatrije, psihoterapeutkinja

Poštovana,

predložila bih da se uz uzimanje lijekova uključite i u psihoterapijsko liječenje. Puno se toga dogodilo što je na Vas ostavilo traga i još nije emocionalno prorađeno.

Srdačan pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika