Živim u lažnom braku, vezi i ljubavi. Možete li mi pomoći?

Dobra vecer, nakon 24 godine braka, u kojem sam bila pokretac svega, jer je on nezainteresiran za bilo kakav napredak ( zivot se događa, ne planira, tako on razmislja), brige o njegovim bolesni roditeljima ( Parkins, vaskulitis) i njegova dugogodisnja izbivanja po terenu, sadanakon dugo vremena uviđam da zivim desetljecima u laznom braku, vezi, ljubavi.
Ne mogu jasno funkcionirati, razmisljati, gubim bitku sa zivotom. Zivotarim i od osobe, kakvu me poznaju, kakve se ponekad sjetim, ostala je prazna ljustura. Duh mi je slomljen. Imamo 3 djece. Dvoje odraslih, punoljetnih studenata i jednu 13 godina djevojcicu. Razmisljam da pocinim suicid, jer nanosim bol svojoj djeci. Nitko me vise ne prepoznaje. Izgubila sam nakon tog saznanja 20 kg.
On se pravda, nije to nista znacilo, samo sex ( bez kondoma) gdje me je i spolno zarazio. Isto se na oduràn nacin ponovilo. Nije on nista kriv, kako tvrdi, nagovorili su ga i kako tvrd, bilo je odvratno.
On je bio moja ljubav, osoba kojoj vjerujem, pred kojim nisam imala tajne. Moja snaga… a vidim da sam za njega bila komad starog namjestaja. Gdje me ostavi, tu me i nađe. Zena je za kucu, djecu itd. Sa drugim, svojim damama, moglo se partijat
po cijele, noci, a kad je doma, onda se uredno ide spavati u 22.00 sati.
Ta manipulacija i lazi trajale su 20 godina, a ja nisam niti u najludim mislima ikad pomislila da zivim sa kukavicom, lazovom i promiskuitetnom osobom. Povjerenje je nestalo. Razmisljam da nestanem, jer ljudi su dvolicni, zlocesti, lazljivi i egoisticni.
Nije ovo svijet za mene
Pozz,

3.11.2022

Odgovara

doc. prim. dr. sc. Tihana Jendričko dr. med., specijalist psihijatrije, psihoterapeutkinja

Poštovana,

razumijem Vaše razočaranje, no duboko vjerujem da oko Vas postoje osobe vrijedne Vašeg vjere u ljepotu odnosa, podrške, povjerenja… osim toga, tu su i Vaša djeca i u odnosu s njima vrijedi pronaći smisao. Bilo bi dobro da se okrenete malo više sebi, prisjetite se svojih potreba, želja i što Vam je davalo smisao. Zbog doživljenih razočaranja to se sigurno i promijenilo, no krenite u novu potragu, izgradite novu sebe pa i nove interese i nove odnose u svom životu. I drugi će Vas početi gledati drugim očima kada nađete vlastito ispunjenje.

Sretno!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika