Bol u levom abdomenu, oteženo mokrenje, bol i trnjenje leve noge.

Prošle godine operisao sam bruh na desnoj strani abdomena sa dijagnozm K.40. Pre četri meseca počeli su mi bolovi na levoj preponi, s tim što mi ne otiče kao kad sam imao bruh. Samo se javljaju bolovi koji od prepone idu prema nozi, to mi stvara veliku nervozu i bol je neprestalan i trne mi palac na levoj nozi. U poslednje vreme primetio sam da i oteženo mokrim, naglo sam oslabio, a jedem neograničeno što se na meni ništa ne primećuje samo gubim na kilaži.

31.7.2017

Odgovara

prim. dr. sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Moguće je da nastaje i bruh na lijevoj strani ali se još ne vidi – potreban je pregled kirurga. Obzirom na trnjenje lijevog stopala, točnije palca, moguća je bolest samih zglobova palca (artritis) – pregled fizijatra ali i neurologa jer uzrok trnjenja može biti negdje više u nozi.

Tek sa smetnjama mokrenja smo stigli na urološki teren. Krvavo mokrenje na navodite. Ne znam koliko Vam je godina i kakve su točno smetnje mokrenja te jsu li za očekivati u Vašoj dobi. Obzirom da ste smršavili natoč održanog apetita i redovitoj dovoljnoj prehrani, a navodite bol u lijevom abdomenu – svakako je potreban pregled gastroenterologa i najvjerojatnije kolonoskopija. 

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika