Bolovi na izlazu iz mokraćnog kanala

Poštovani,

U šestom mjesecu trudnoće sam. Nalazi urinokulture i brisevi na anaerobr, aerobe, ureapl., mikopl. I chlami. su negativni. Imala sam bolnu epizodu i do prije par dana ležala u bolnici jer imam miom od 4,5 cm koji pritišće bešiku. Bolovi su nekoliko dana bili u predjelu mjehura, a zatim nakon (ne i za vrijeme) mokrenja. Uradili su mi pretrage i preventivno dali monural. Kako su svi nalazi bili uredni, a moji bolovi se smirili otpustili su me kući. Sad ponovo počinjem osjećati bol na izlazu iz mokraćnog kanala. Koža na tom mjestu je crvena. Stomak je na dodir pomalo bolan. Pijem dosta tečnosti i uredno mokrim. Šta biste mi od pretraga savjetovali? Radila sam torch i imam igg na citomegalo, ostalo je sve uredno.

6.6.2020

Odgovara

prim. dr. sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Poštovani,
Bojim se da na ovo Vaše pitanje urološka struka, kao kirurška struka, ne može dati zadovoljavajući odgovor. Vjerojatno će stanovite tegobe postojati, osobito u vrijeme trudnoće, uz istodobno prisutni miom. Na mjestu izlaska mokraćne cijevi (uretre) u stidnicu (vulvu) nalazi se sluznica pa mi nije jasno gdje je to KOŽA crvena? Infekcija je, kažete, bakteriološkim testiranjima isključena.
Indikacije za kirurško (urološko) liječenje ne nalazim, a pitanje postojanja imunoglobulina G na citomegalo-virus je potpuno izvan okvira urologije. Savjetujem nasloviti pitanje ginekologu/infektologu.

Pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika