Hoće li nestat erektilna disfunkcija nakon prestanka uzimanja antidepresiva?

Pozdrav,
Zelio bih dobiti odgovor misljenje 0rema onome sto cu vam sad iznijeti..
Vec dosta dugo imam ereltilni disfunkciju..tj da mi krv ne prelazi u glavica iz tijela penisa..bio sam opsijednut nekim bolestima pa sam sve testira na sebi.. da bi mi nakon toga nastupila odjednom e.d…u tom trenutku sam radio pregled kod jednog doktora koji je urolog i kad mi se to pojavolo nakon svoh testiranja da bi na kraju on rekao da je to psiholoskog karaktera.Nakon toga jos jednom privatno u poliklinici uradim pregled svega doktor utvrdi da je sve ok ,da nema nikakvih problema odnosno urolog..da mi na kraju dosao do psihijatra koji mi je ustanovio konbinaciju anksioznosti i depresije i sad sam hvala Bogu to dobro izlijecio,jos sam na tim antidepresivima..uz te antidepresive su mi propisani i maca, za libido..to pijem povremeno.erekciju imam i sve,samo sto tijelo penisa bude tvrdo a vrh je uvijek spuzvast odnosno tijelo je max tvrdo a glavis je skroz mekan.Moje je pitanje sto se.tice ovoga ,je li to prema vama psiholoskog karaktera, nakon sto su dva urologa rekli da je sve ok od strane njih?
Hoce li nestat erektilna disfunkcija nakon prestanka uzimanja antidepresiva, to jest tvrdocu i u glavicu ili cu se morati pomiriti s tim? Dajte neko misljenje prema ovim informacijama?
Hvala
Lp

7.11.2023

Odgovara

prim. dr. sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Ne znam koliko Vam je godina. Ako ste mladi, a vjerojatno jeste, gotovo sigurno su poteškoće psihogene prirode. Dok uzimate antidepresive i anksiolitike nemojte računati na osobito jak libido i spolnu želju.

Činjenica da je tijekom erekcije glavić mekan upućuje na nedostatak seksualno uzbuđujuće stimulacije, a ne na ED.

 

Pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika