Imam 18 godina i mjesecima se borim s upalama mjehura. Molim Vas stručno mišljenje.

Poštovani,
Imam 18 godina i već mjesecima imam problema sa upalama mjehura. Kao i mala sam imala česte upale mjehura, no to nije bilo toliko strašno. Od prošle godine konstantno imam pritisak iznad stidne kosti,nelagodu i mokrenje “kap po kap”. Svaki put kad bi napravila urinokulturu nalaz bi pokazao enterokok. Nedavno sam također radila urinokulturu i u nalazu je on bio 10×5. Popila sam dvije vrećice fosfomicina i nakon 11 dana ponovno učinila urinokulturu te je nalaz bio sterilan. Svo to vrijeme ja i dalje osjećam taj pritisak i bol. Sve to se malo smirilo dan,dva i sad opet osjetim peckanje i pritisak. Zbog svih tih upala posebno pazim prilikom brisanja,mijenjam više puta dnevno i čisto donje rublje i tuširam se pa mi stvarno više nije jasno što učiniti. Svaki mjesec radim urinokulturu.

16.8.2022

Odgovara

prim. dr. sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Obzirom na Vašu dob najvjerojatnije se ne radi o nikakvoj urološkoj bolesti mokraćnog sustava koja bi iziskivala kirurško liječenje. Takva bi bolest, naime, bila vjerojatno dijagnosticirana ranije u djetinjstvu.

Sterilna urinokultura ne znači da automatski nestaju i tegobe, osobito u slučajevima recidivnih ili perzistentnih (nepotpuno izliječenenih) mokraćnih infekcija.

Savjetujem učiniti jedan temeljiti ultrazvučni pregled urotrakta pa, ako je nalaz uredan, provesti dugotajnu profilatičku terapiju prema naputku liječnika iz Centra za uroinfekcije KB Fran Mihaljević u Zagrebu.

 

Pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika