Nalazi uredni, a ja i dalje osjećam neugodne simptome, pomozite!

Poštovani doktore,

Već 6 mj osjećam pritisak u međici (između anusa i testisa) dok sjedim. Sve je počelo otkad sam radio na vrlo niskim temperaturama gdje sam osjetio strašnu nelagodu u mjehuru i mokraćnoj cijevi. Osjećaj je bio kao da je mokraća konstantno u uretri. Napravio sam pregled kod urologa i sve je bilo u redu, urinokultura ok, pregledi na bakterije i bolesti isto uredni. Situacija je takva da ja sad ne mogu sjedit duže od pola sata da ne krene taj pritisak u međici i počne me probijat hladan znoj, pogotovo ako sam u društvu. Osjećaj je puno intezivniji poslije mokrenja i ne znam dali je to prostata, mjehur ili pak nešto drugo. Napominjem da imam 24 god, ne pušim, ne pijem, nisam spolno aktivan, urin normalan, nema krvi, ejakulacije normalne. Primjećujem isto tako da bicikl više ne mogu vozit koliko me krene taj pritisak. Molim Vas za savjet jer mi je kvaliteta života zaista narušena, a ne vidim rješenje.

Hvala i lp

25.5.2021

Odgovara

Uredništvo

Ovakva stanja ne predstavljaju nikakav zabrinjavajući simptom neke konkretne bolesti, ali mogu biti neugodna. Učinjenim pretragama isključena je infekcija kao uzrok tegoba.

Najvjerojatnije se radi o funkcionalnim smetnjama (tegobe bez postojanja organske bolesti) muskulature dna zdjelice, a tome je vjerojatno pomoglo podlađivanje koje navodite.

Savjetujem kroz 10 dana uzimati Brufen 2×600 mg dnevno te Normabel 3×2 mg zbog relaksacije navedene muskulature. Možete učiniti i bakteriološki pregled ejakulata.

 

Pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika