Muškarac sam..

Poštovani,
Tijekom ejakulacije penisa javlja mi se probadajuća bol u zdjelici sa lijeve strane te u stanju mirovanja nakon tjelesne aktivnosti probadajuća na momente bol u zdjelici kao i vrućina i toplina zdjelice. Kod mokrenja nema boli ni peckanja, samo prilikom ejakulacije i nakon tjelesnog napora kojeg radim u jutarnjim i popodnevnim satima. lp

20.5.2020

Odgovara

prim. dr. sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Poštovani,
Prilikom ejakulacije dolazi do kontrakcije izvodnih kanala testisa i prostate te muskulature koja je za ejakulaciju potrebna. U mlađih muškaraca (a Vi to, pretpostavljam, jeste) katkad takve kontrakcije znaju biti jače pa se čak i povremeno pojavljuje probadajuća bol. Ovakve smetnje su relativno učestala pojava i ne predstavljaju nikakav simptom određene bolesti.
Bol i toplina u mišićima zdjelice nakon tjelovježbe ili drugog napora su uobičajena pojava i nemaju nikakvu povezanost s osjećajem probadanja prilikom ejakulacije – radi se o posve drugoj muskulaturi.
Ukoliko je potrebno savjetujem Brufen 600 za bolove. Spastičku bol kod ejakulacije, također ako je potrebno, može dobro ublažiti 2mg diazepama. Navedene lijekove ne bih preporučio uzimati stalno nego samo ako je zaista neophodno.

Pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika