Upala prostate

Postovani, imam 26 godina i vec mesec dana infekciju mokracnog kanala koja se prosirila i izazvala upalu prostate..Nadjena u uretri bakterija Streptoccocus agalactiae..Tegobe su bile izrazito izrazene tokom hladnih dana i temperaturi u minusu a sada se radi o neprijatnim bolovima u medjici pre i u pocetku erekcije,posle ejakuliranja i cesto posle mokrenja neko vreme i uglavnom nisu stalne vec se javljaju posle u tim situacijama u kojima je prostata angazovana..Vec 10 dana pijem antibiotik Ciproflaxin medjutim nekog veceg napredka nema navedene tegobe su i dalje prisutne kao i crvenilo oko mokracnog otvora..Korisim i Grammin supozitorije..Interesuje me trenutno misljenje situacije i prognoza kako bi moglo izgledati lecenje dalje jel bi trebalo otici opet na pregled obzirom da se situacija znatno ne menja..i sta je neki sledeci vid terapije? U kakvoj su vezi navedeno stanje i bavljenje sportom pre svega trcanjem, tretutno ne treniram jedino setam ali kada bih mogao da isplaniram povratak na trening barem jednom nedeljno. lp

1.3.2021

Odgovara

prim.dr.sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Ukoliko nemate visoku temperaturu, znatno otežano mokrenje i jake bolove, a čvrsto vjerujem da nemate, nema razloga da se umjereno ne bavite tjelesnom aktivnošću. Tegobe koje navodite više su u rangu nelagode i zabrinutosti nego konkretnih izraženih simptoma urološke bolesti.
Uzimate terapiju kojoj nemam što dodati, osim 2 litre tekućine dnevno, a za povlačenje postojećih tegoba trebati će neko vrijeme (vjerjatno ne manje od tri tjedna od završetka terapije) jer zalječenje upalnog procesa iziskuje neophodno vrijeme potpune sanacije.
Svakako ne nalazim razloga za zabrinutost.

Pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika