Što su gel-kreme?

Kozmetička industrija kontinuirano bilježi rast iz godine u godinu. Na tržištu je dostupno mnogo brendova, novih i poboljšanih proizvoda, a kupcima je sve teže pratiti trendove i odabrati odgovarajući proizvod koji je pogodan baš za njihov tip kože.

Neki proizvod se ističu po svojoj teksturi, djelovanju ili imenu, no poneki sa određenim vremenskim zakašnjenjem dolaze u centar interesa.

Tako se je odigralo i s gel- kremama. O njima se počelo govoriti otprilike prije pet godina i nisu ostavljale znakovit interes, no u posljednje vrijeme promijenila se svijest potrošača te se pokazao veći interes baš za ovakve proizvode.

U početku su gel-kreme bile predviđene kao proizvod za masniju kožu lica jer formulacija gela ne zatvara pore i ne daje mastan izgled lica. Kasnije se uvidjelo da se gel kreme razlikuju od klasičnih krema zbog svoje lagane teksture te da su idealne za hidrataciju kože bez osjećaja zatezanja.

Kako su gelovi obično bezbojni i bez ulja pretpostavljalo se da gel-kreme neće upotrebljavati kod ostalih tipova kože, pogotovo kod suhe i osjetljive kože lica, no s dodatkom hijaluronske kiseline, glicerina, različitim ljekovitim sastojcima postali su idealni i za druge tipove kože. Radi svoje laganije teksture vrlo su popularne tijekom ljeta kada koži lica ne odgovaraju teški masni kozmetički proizvodi.

Gel- kreme mogu biti obogaćene uljima pa mogu djelovati i kao regenerirajuće kreme za suhu i umornu kožu lica. Tome može služiti npr. ulje konoplje. Mogu sadržavati i vitamin E koji ima antioksidativno djelovanje i usporava starenje kože.

Ako sadrže alge koje su bogate kromom, jodom, željezom, magnezijem, fosforom, kalijem cinkom, vitaminima, tada mogu vrlo dobro hidratizirati kožu te joj pružati anti age učinak i izrazitu njegu.

Također, na tržištu su dostupne tonirane-gel kreme koje prikrivaju nedostatke i ujednačavaju ten dajući mu prirodan izgled, gel-kreme sa svjetlucavim pigmentom koji koži daje zavodljiv i glow efekt i gel-kreme sa zaštitnim faktorom.

Nakon sunčanja proizvodi u obliku gel-kreme pomažu koži da se oporavi od štetnog djelovanja UV zraka jer antioksidativnim sastojcima sprečavaju i ublažavaju oštećenja u koži.

Imate pitanje vezano za zdravlje?

Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Iz iste kategorije

Dermatologija

Važnost primjene retinoida u liječenju akne

Jedna od najčešćih kožnih bolesti su akne i vrlo čest razlog dolaska dermatologu na pregled. Prve promjene u obliku akne mogu nastati u pubertetu, ali i u odrasloj dobi. Sama pojava na koži može biti blaga poput jedva vidljivih promjena, ali i izrazito teška što uvijek zahtijeva liječenje. Akne nastaju na dijelovima kože koja je […]

Dermatologija

Egzosomi i primjena u estetskoj medicini

U posljednje vrijeme su u centru interesa maleni mjehurići koji se nalaze između stanica i nazivaju se egzosomi te se njihovo djelovanje između stanica i uloga intenzivno istražuje. Egzosomi su malene vezikule (mjehurići) koji izgledaju poput malenih okruglih loptica i koje sadrže ribonukleinsku kiselinu – RNK, proteine i neke druge molekule. Iako su jako maleni, […]

Dermatologija

Dermatitis u djeteta – čime mazati?

Dermatologija

Alopecia areata

Ispadanje kose vrlo je česta pojava, a oblik ispadanja koji se opaža kao krugovi bez kose naziva se alopecia areata. Može nastati u svim životnim dobima, no učestalija je u djece i mladih osoba. Radi se o alopeciji koja prolazi kada se otkrije uzrok koji je u pozadini problema pa ne ostavlja trajne ožiljke ili […]

Dermatologija

Izrasilne oko analnog otvora – molim mišljenje

Dermatologija

Aterom na vlasištu

Ateromi su lojne ciste ispod kože koje se nazivaju i još i epidermalne ciste. Mogu nastati bilo gdje na tijelu, ali su na vlasištu najčešće. Djeluju poput kvržica ispod razine kože i ako nisu upaljene ne predstavljaju neki zdravstveni problem. Njihova pojava na vlasištu ponekad zabrinjava pacijente jer nisu sigurni radi li se o zadebljanju […]

Dermatologija

EGCG – EPIGALOKATEHIN i zdravlje kože

Epigalokatehin-3-galat je vrsta katehina koja se nalazi u zelenom čaju i bijelom čaju. Kemijski se radi o esteru epigalokatehina i galatne kiseline. Vrlo je bitan za ljudsko zdravlje i potaknuće je mnogobrojnih istraživanja pa se i donekle i zna njegovo djelovanje na ljudsko zdravlje. Osim u zelenom čaju nalazi se i u bijelom čaju, a […]

Dermatologija

Bijeli čaj i zdravlje kože

Bijeli čaj ima antioksidativna i antiseptička djelovanja te je stoga sve cjenjeniji. Bijeli čaj možda nije toliko poznat u zapadnom svijetu kao zeleni, no naziva se i čajem za ljepotu kože radi svojih ljekovitih svojstava. Koža je tijekom života izložena mnogobrojnim vanjskim i unutarnjim onečišćenjima i toksinima koji uzrokuju prerano starenje kože, a bijeli čaj […]