Što su gel-kreme?

Kozmetička industrija kontinuirano bilježi rast iz godine u godinu. Na tržištu je dostupno mnogo brendova, novih i poboljšanih proizvoda, a kupcima je sve teže pratiti trendove i odabrati odgovarajući proizvod koji je pogodan baš za njihov tip kože.

Neki proizvod se ističu po svojoj teksturi, djelovanju ili imenu, no poneki sa određenim vremenskim zakašnjenjem dolaze u centar interesa.

Tako se je odigralo i s gel- kremama. O njima se počelo govoriti otprilike prije pet godina i nisu ostavljale znakovit interes, no u posljednje vrijeme promijenila se svijest potrošača te se pokazao veći interes baš za ovakve proizvode.

U početku su gel-kreme bile predviđene kao proizvod za masniju kožu lica jer formulacija gela ne zatvara pore i ne daje mastan izgled lica. Kasnije se uvidjelo da se gel kreme razlikuju od klasičnih krema zbog svoje lagane teksture te da su idealne za hidrataciju kože bez osjećaja zatezanja.

Kako su gelovi obično bezbojni i bez ulja pretpostavljalo se da gel-kreme neće upotrebljavati kod ostalih tipova kože, pogotovo kod suhe i osjetljive kože lica, no s dodatkom hijaluronske kiseline, glicerina, različitim ljekovitim sastojcima postali su idealni i za druge tipove kože. Radi svoje laganije teksture vrlo su popularne tijekom ljeta kada koži lica ne odgovaraju teški masni kozmetički proizvodi.

Gel- kreme mogu biti obogaćene uljima pa mogu djelovati i kao regenerirajuće kreme za suhu i umornu kožu lica. Tome može služiti npr. ulje konoplje. Mogu sadržavati i vitamin E koji ima antioksidativno djelovanje i usporava starenje kože.

Ako sadrže alge koje su bogate kromom, jodom, željezom, magnezijem, fosforom, kalijem cinkom, vitaminima, tada mogu vrlo dobro hidratizirati kožu te joj pružati anti age učinak i izrazitu njegu.

Također, na tržištu su dostupne tonirane-gel kreme koje prikrivaju nedostatke i ujednačavaju ten dajući mu prirodan izgled, gel-kreme sa svjetlucavim pigmentom koji koži daje zavodljiv i glow efekt i gel-kreme sa zaštitnim faktorom.

Nakon sunčanja proizvodi u obliku gel-kreme pomažu koži da se oporavi od štetnog djelovanja UV zraka jer antioksidativnim sastojcima sprečavaju i ublažavaju oštećenja u koži.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika