Kako postići blistav ten prije ljeta?

Lijepa i zdrava koža lica san je svake osobe. Ponekad je to dar prirode i dio nasljeđa, ali nije uvijek tako. U tome nam mogu pomoći određeni  kozmetički postupci i dekorativna kozmetika kako bi koža izgledala lijepo, svježe, zategnuto i blistavo.

Jedan od postupaka koji je već neko vrijeme vrlo popularan je tretman hidrodermoabrazije u kojem se pomoću posebno dizajniranog uređaja putem vode uklanja površinski suhi sloj kože. Riječ je o uređaju za hidrodermoabraziju koji istovremeno objedinjuje čišćenje, eksfolijaciju, ekstrakciju, hidrataciju i antioksidacijsku zaštitu, a može se kombinirati i s klasičnim čišćenjem lica već prema stanju kože.

Uloga mehaničkog čišćenja lica je uklanjanje tvrdokornijih prištića, mitesera, otvorenih i zatvorenih komedona i sastavni je dio liječenja kože s aknama. Mikrodermoabrazija je mehanički postupak  kojim se pomoću dijamantne glave s dodatkom vakuma uklanja površni sloj epidermisa kako bi se dobio svježiji i svjetliji izgled kože, korigirali ožiljci nakon akne, pigmentacijske mrlje, fine bore, hrapava koža i koža oštećena suncem.

Za razliku od dijamantne mikrodermoabrazije pri kojoj se koristi abrazivna sonda za piling kože, hidrodermoabrazija koristi vodu kao osnovno sredstvo za piling i čišćenje. To je neinvazivan tretman za pomlađivanje koji nije bolan i ne zahtijeva nikakovu posebnu pripremu prije izvođenja kao što je aplikacija anestetičkih krema ili lokalna anestezija, a postiže se intenzivna hidratacija i smanjivanje bora na koži. Osim toga, kod kože lica gdje su izražene proširene pore i masnoća, postiže se i čišćenje pora i uklanjanje  masnoće što je izrazito ljekovito za masnu kožu sklonu miteserima. Ovaj novi sofisticirani uredaj radi na principu vakuuma i vode. Prilikom procesa rada vakuum isisava nečistoće dok voda pod kontroliranim mlazom čisti kožu od bakterija i tako sprječava pojavu akni i mitesera. Nakon čišćenja aplicira se kisik obogaćen serumom prema tipu kože. Ovaj novi način čišćenja i anti-age tretmana lica s uređajem  obuhvaća šest različitih tretamana lica. Inovativan je u tome što koristi hidrodermoabraziju koja podrazumijeva aplikaciju određenih kiselina i seruma posebno dizajniranom sondom. Uz to se može primjeniti piling ultrazvučnom špatulom, radiofrekventna ili ultrazvučna sonda za lice i hladna sonda te sprej sa regenerirajućim i aktivnim tvarima. Rezultat je glatka, blistava i zdrava koža lica.

Tretman hidrodermoabrazije može se provoditi tijekom cijele godine i u osoba od pubetreta pa do zrele dobi jer rezultati mogu biti hidratacija, smanjivanje pora i akni, sjajna i zategnuta koža lica.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika