Trudna sam i zanima me postoji li nešto drugo za kupiti da mi umiri svrab jer ne bi htjela opet koristiti kortikosteroidne kreme.

Pozdrav. 24.11 sam bila u 30.tjednu trudnoce i primljena sam u bolnicu sa simpromima kolestaze ali kolestaza nije bila kiseline su bile 2..zadrzana sam u bolnici na promatranju od dermatologa sam dobila beloderm kremu da se mazem 5 dana da mi umiri svrab…nakon 5 dana svrab je prestao i puštena sam kuci uz rjesenje da je to alergijska reakcija..proslo je tjedan dana od toga svrab mi se vratio po rukama prsima i leđima. Nitko me na nista nije testirao a koliko znam kremu s kortikosteroidima ne bi trebala koristit tako ubrzo pa me zanima postoji li neka alternativa za kupit u ljekarni koja bi bar malo smirila to a da nije bepanten jer njega sam pokušala i prvi puta. Hvala

9.12.2022

Odgovara

mr. sc. Klaudija Šebetić dr. med., spec. dermatovenerologije

Poštovana,
kortiksoteroidna krema može u Vašem slučaju pomoći samo dok ju mažete ,ali kao što ste primijetili – čim ju prestanete mazati svrbež se vraća. Sve je to povezano s kolestazom i osjećaj svrbeža će proći kada rodite. Do tada bih Vam preporučila neutrlane losione koji će koži donekle pomoći.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika