Operacija kralježnice

Pozdrav. Postovani molim vas da li mi mozete reci nesto o ovi tekobama koje imam i osjetim. Zbog operacije kraljeznice koju cekam tj. pritiska na zivac sam u zadnjih nekoliko mj. jako malo tjelesno aktivna. Sad mi se dogada i zanima me da li to ima veze s ti sto se nedovoljno krecem i ne mogu hodati ili vjezbati. Znaci voznja bicikla umor drhtanje nedostatak zraka lupanje srca nije uvijek. Takoder kod snimanja kraljeznice MR strasno lupanje srca nedostatak zraka a to nisam imala prije i MR snimane mi nije prvi put nemam stah od toga. Mene sad zanima da li je to nesto zabrinjavajuce i da li se operacija moze obaviti bez obzira na ove tekobe. Da li postoji neka opasnost tokom operacije ako mozda nesto nije u redu sa srcem a da to ne znam.Ili se to dogada zbog manje fizicke aktivnosti i problema sa stitnjacom takoder i mozda kilaze. Jer ovu operaciju koju cu imati radi se o dvije operacije jedna preko trbuha a za nekoliko dana druga s leda. Molim vas odgovor i savjet. Zahvaljujem

31.1.2023

Odgovara

prim. Ivan Sunara dr. med., spec. fizikalne medicine i rehabilitacije

Poštovana, zahvaljujem na vašem pitanju.

Što se tiče lupanja srca prilikom MR-a, moguće je da se radi i o tjeskobi prilikom izvođenja ove pretrage budući da nije baš ugodna.

Što se tiče srca, anesteziolog će vas pregledati i odobriti za operaciju prije same operacije. Koji pristup je bolji za vas, najbojje zna vaš operater i preporučam da se s njim savjetujete.

Lijepi pozdrav.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika