Osjećam “strujanje” kod koljena. Molim Vas mišljenje i savjet.

Poštovani !!!
Operirao sam kralježnicu 07.06.’22 i momentalno sam na rehabilitaciji i terapiji u toplicama.
Određena mi je odgovarajuća terapija i ona prolazi sa zadovoljavajučim rezultatima ( 3 je dan) .Jučer pred večer išao sam se malo prošetati ( 30 min lagane šetnje) da bi me oko 20 h ugornjem dijelu ( unutarnji dio)noge ( malo iznad koljena lijeve noge) počela “tresti struja” prilično jako u trajanju 5- 10 sekundi i tako se ponavljalo svakih 10-15 min . Oko 20 h popio sam zaldiar i nakon pola sata se simptom nastavio ponavljati rijeđe ( otprilike svakih pola sata) i kraće (5 sekundi) i to je bila “struja” u rangu pečenja ( ne boli) i tako sve do jutra do otprilike 6 sati da bi potom prestalo.
Jasno da sam danas otišao doktoru sa tom pričom i dali je to možda reakcija na terapiju ( između ostalog imam i elektroterapiju Dynatron na kralježnici i oba tabana) ili ????
Zaključak doktora da nije nikakva reakcija na terapije već se očito radi o artritisu koljena i da poslije toplica se obratim reumatologu, ortopedu… i da isto počinjem liječiti?!? Do sada nisam imao problema sa koljenom ( niti me boli) a među simptomima nisam nigdje našao opisani simptom “struje”?!?
Molio bih Vaše stručno mišljenje i eventualni savjet.
Unaprijed se zahvaljujem sa štovanjem

11.10.2022

Odgovara

prim. Ivan Sunara dr. med., spec. fizikalne medicine i rehabilitacije

Poštovani, zahvaljujem na Vašem pitanju.

Izvrsna vijest je da Vam je simptom nestao. Ukoliko nemate bolova u koljenu niti simptome od koljena ne trebate ići na rendgen ili pregled istog. Na žalost nemam iskustva s navedenom terapijom pa ne znam niti nuspojave istog. Iz ove situacije je jako teško reći što je bio trenutni uzrok bola tada. Moguće referirana bol u području korijena živca koja je došla iz leđa?

Lijepi pozdrav.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika