Vratna kralježnica

Poštovani,

imam 42 godine, uredski posao, loše držanje i napetost u leđima i ramenima, osjecaj nestabilnosti u glavi, omaglice, vrtoglavice, slabljenje osjeta u lijevoj šaci.Ponekad i bol u prsištu. Bila kod u kolovozu neurologa, nalaz EEG, MR mozga, CD i TCD vratnih žila ok. Molim vas tumačenje MR vratne i torakalne kralježnice iz kolovoza i RTG iz 2012. može li mi kralježnica izazivati te smetnje?
Nalaz uklonjen zbog očuvanja privatnosti, op. admina.

srdačan pozdrav

Jasna

16.11.2016

Odgovara

Uredništvo

Postovana zahvaljujem na Vasem upitu.

Buduci da je nalaz EEG-a i MR mozga bili uredni, sa velikom vjerojatnoscu mozemo reci da je uzrok Vasih tegova na “periferiji” odnosno u kraljeznici.

Ja bih se fokusirao na nalaz MR-a iz 2016g. jer je noviji i puno precizniji od RTG-a. Sazetak tog nalaza je: Morfološki znaci komp. deg. radikulopatije u nivou C5-C6 i C6-C7, te nalaz torakalne kraljeznice je uredan.

Dakle simptomi u rukama, te u vratu se mogu objasniti navedenim promjenama u kraljeznici.

Podaci koji mi nedostaju su koliko je Vas posao stresan, te imate li simptome tjeskobe, napetosti ili depresivne simptome, kao i stanje Vaseg vida.

Ukoliko je vid los a nemate odgovarajuce naocale, moguce je “skiljenje” i zbog toga napetost u vratu, a simptomi stresa su razne palpitacije u podrucju prsiju.

Za prvu ruku svakako preporucak fizikalnu terapiju.

Srdacan pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika