Kasni mi menstruacija. Jesam li trudna?

Postovani,
Pisem Vam sve ovo jer sam malo u panici. Imam 22 godine, zadnji put sam imala menstruaciju 27.08., naime, menstruacija mi je bila prije neredovna, desavalo se da zakasni i do 14 dana ali to se desavalo prosle godine… Zadnjih 6 mjeseci najvise sto je zakasnila bilo je 7 dana.
Prosli mjesec, decko i ja nismo imali odnose u punom smislu, vise je bio oralni seks i dodirivanje, usao je u rodnicu 3 do 4 puta ali ne do kraja i sam cin se desio izvan. Trenutno mi menstruacija kasni 7 dana, trebala je doci 27.09. ali nije. Ne osjetim nikakve znakove da bi uskoro mogla doci, niti sam osjecala prije. Da li postoji mogucnost trudnoce?

Takodjer moram da navedem, da imam malu dozu anksioznosti, i u proteklom mjesecu otprilike izmedju 17.-24.09., sam imala stresan period i bila sam previse uznemirena, plakala sam, i bila tuzna i sl.

10.10.2022

Odgovara

Lovorka Vidović Gajger, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, subspec. fetalne medicine i opstetricije

Poštovan,

potrebno je razriješiti dvojbu, hrabro kupiti test za trudnoću i saznati istinu, mada je mala mogućnost da ste trudni. Stres može imati utjecaja na menstrualni ciklus. Pretpostavljam da ste mlada i zdrava osoba, samo se relaksirajte i veselo kroz život. Potrebno je koristiti zaštitu da si više ne razbijate glavu sa takvim dilemama.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika