Lažno pozitivan test na trudnoću, molim pomoć!

Imala bi jedno pitsnje za vas.Naime,ja sam prosli mjesec tocnije 7.03.22 uradila test na trudnocu koji je bio pozitivan(radjen na dan menstruacije)
Tu istu noc odem na posao,dobijem bolove u stomaku i prokrvarim.Odem sa suprugom na hitnu gdje mi rade betu i krvnu sliku ali trudnoce nema.Rekli su mi da je test bio lazno pozitivan ili da je bila u pitanju bikemijska trudnoca i otisla 🤷‍♀️
Dobijam od dr folnu kiselinu,Jod i vitamine da pijem i jos neke tablete koje se piju 7 dana sa folnom kiselinom jer zelim trudnocu.
E,ovaj mjesec radim test 2 dana prije menstruacije i ista stvar.Test pozitivan sa slabom potvrdnom linijim.Uradim danas jos hedan test koji pokazuje negativno.
Moja menstruacija bi trebala doci 4.04.22 ali ja upravo sada 03.03.22 dobivam grceve u donjem dijelu stomaka i procurim cista,jarko crvena krv.Promijenim ulozak i trenutno nemam jakih bolova niti krvarenja.
Bojim se tih “lazno” pozitivnih testova dva puta tj dva mjeseca za redom.
Molila bi vas neki savjet jer cu izludjeti od zelje za bebom i tih pozitivnih testova.

25.4.2022

Odgovara

Lovorka Vidović Gajger, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, subspec. fetalne medicine i opstetricije

Poštovana,

savjtovala bih Vam da radite test na trudnoću tek po izostanku menstruacije. Po mogučnosti BHCG iz krvi, koji je najpouzdaniji test n trudnoću.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika