Mene zanima, da li uvećani jajnik kod kojeg je posljedica uvećanja upala, može predstavljati ili predstavlja problem, tj. njegova malo veća dimenzija?

Poštovani,

Bila sam na redovnom ginekološkom pregledu, gdje mi je ustanovljeno da mi je lijevi jajnik malo uvećan naspram desnog, na šta mi je doktor rekao da je to posljedica prebolovane upale.
Radila sam marker CA125 i roma index koji su u granicama normale (12,5 i 5,3). Krvna slika je uredna, bez bilo kakvih odstupanja, kao i papa test.

Mene zanima, taj uvećani jajnik kod kojeg je posljedica uvećanja upala, da li može predstavljati ili predstavlja problem ta njegova malo veća dimenzija?

Unaprijed hvala

3.1.2023

Odgovara

---

Poštovana,

u praksi pri pregledu ultrazvukom vrlo rijetko izmjerim istu veličinu jajnika. Obično su približne veličine, a ponekad je jedan znatno veći od drugoga. Vaš liječnik je uočio razliku, provjerio tumorske markere i krvnu sliku te ustanovio da je sve uredno. Preporučila bih nešto češću ultrazvučnu kontrolu, da se vidi postoji li progresija u veličini jajnika ili je stanje isto.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika