Menstruacija mi kasni 40 dana, nemam simptome trudnoće. O čemu se tu radi?

Pozdrav, imam pitanje vezano za menstruaciju,
imam 20 godina te mi menstruacij kasni 39 dana. Prije toga sam imala ne zasticeni spolni odnos sa prekinutim snosajem. Deveti i dvanaesti dan radila sam kucni test u popodnevnim satima i bio je negativan.
Petnaesti dan sam također radila test sa prvom jutranjom mokracem i negativan je. 24 dan kasnjenja sam radila BETA HCG nalaz krvi i rezultat je bio 0.4.
Oko 30og dana kašnjenja sam radila kucni Ultra rani test za trudnoću s prvom mokracom i bio je negativan.
Mogu li nakon negativne bete i testova isključiti mogućnost trudnoće? Je li moguće da da sam betu krvi napravila pre rano (24 dan kašnjenja) ili da je beta rezultat netocan?
Oduvijek imam problema sa kašnjenjem menstruacije po nekoliko dana ali nikad bas ovoliko.
Danas je 39 dan kašnjenja a protekla 2 dana imam lagane bolove u donjem dijelu trbuha kao pred menstruaciju ali menstruacija i dalje ne dolazi.
Inace nisam imala nikakve simptome trudnoće.
Unaprijed hvala na odgovoru.

2.6.2023

Odgovara

Lovorka Vidović Gajger, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, subspec. fetalne medicine i opstetricije

Poštovana,

pedantno ste razmotrili Vaše stanje. No, brojni testovi na trudnoću su bili negativni. Bhcg iz krvi je negativan, znači da niste trudni. Bolovi koje osjećate su vjerojatno najava  za menstruaciju. Ako Vam ciklusi i dalje budu neregularni, trebate se javiti na ginekološki pregled. Potrebno je ustanoviti razlog takvog razvoja događaja. Ukoliko ne želite trudnoću koristite mehaničku zaštitu.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika