Menstruacija mi nije došla 3 mjeseca, dobila sam terapiju i osjećam bolove kao da ću dobiti menstruaciju. Smijem li prestati s terapijom?

Pozdrav.Otisla sam ginekologu radi izostanka menstruacije 3 mjeseca. Tu i tamo je bilo sukrvice i kao da ide al neće. Ginekolog mi je prepisao Duphastone kao terapiju 2x10dana i dao mi uputnicu da idem vadit hormone 3.do 5 dana menstruacije…Već nakon par dana uzimanja terapije osjećam lagane bolove kao da ću je dobit. I 3 dana imam smeđi isjedak sa sukrvicom…ne znam jeli to menstruacija ili da sačekam pravu krv. Da li trebam prestati sa terapijom? I ukoliko mi dode menstruacija taman me spada pod vikendom da bih trebala ići vadit hormone. Da li ima ikakve veze u tom slučaju da hormone vadim tijekom sljedeće menstruacije

10.10.2022

Odgovara

Lovorka Vidović Gajger, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, subspec. fetalne medicine i opstetricije

Poštovana,

niste naveli koliko imate godina. Ako ste u reproduktivnoj dobi to mrljanje ne znači menstrualno krvarenja. I kod mrljanja ne prekidajte terapiju Duphastonom. Računajte da je prvi dan ciklusa kada prokrvarite malo obilnije. Bitno je da je 5 dan ponedjeljak. Subotom u privatnim poliklinikama i laboratorijskim centrima možete izvaditi hormone. A možete slobodno izvaditi hormone i sljedeći ciklus.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika