Moram li napraviti test za trudnoću nakon zadnjeg odnosa koji je bio zaštićen?

Poštovana,
Imam 25 godina. Zadnja menstruacija 27. Ožujka normalno trajanje 5 dana.
Posljednji odnos 17. Ožujka uz kondom i snošaj izvan mene u kondom. Od tada odnosa nije bilo.
U siječnju sam imala izostanak menstruacije nakon cijepljenja drugom dozom Pfizera te sam pila tablete za izazivanje menstruacije i uredno je došla kao i 3 menstruacije nakon toga. Ovaj mjesec je još uvijek nema iako mi ciklusi uglavnom budu 25-26 dana.
Međutim na Uskrs su mi bio i dizala sam ga a on ima 30 kila. Navecer sam osjetila bol u donjem dijelu ledja koja je malo slabija ali traje i danas, u nedjelju nakon toga je bila dosta jaka. Zanima me da dali je potrebno raditi test jer nakon zadnjeg odnosa zasticenog sam imala menstruaciju i dali je moguce da mi ponovno izostane menstruacija te dali je mozda bol u donjem dijelu ledja vezano i za nesto drugo ?
Hvala unaprijed

26.4.2022

Odgovara

Lovorka Vidović Gajger, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, subspec. fetalne medicine i opstetricije

Poštovana,

uzroci izostanka menstruacije su mnogobrojni, o tome sam više puta pisala. Ako u međuvremenu niste dobili menstruaciju najsigirije je napraviti kućni test na trudnoću pa ste otklonili svaku sumnju. Leđa Vas najverjojatnije bole uslijed dizanja tereta ili pretjeranog posla vezanog za uskršnje blagdane. Ukoliko ciklus potpuno izostane javite se na pregled kod nadležnog ginekologa.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika