Zanima me što je ta pregrada koja je bila na ulazu u rodnicu, hoće li se o može li se javiti ponovno, zbog čega je izazvala krvarenja i s obzirom da radimo na bebi uzrokuje li to potrebu za odgodom ili kakvom dodatnom pažnjom?

Pozdrav, prije 4 sam bila na ginekološkom pregledu gdje mi je uzet uzorak za PAPA. Prilikom pregleda došlo je do krvarenja za koje je doktorica rekla da bi trebalo biti sukrvica i prestati tokom dana. Nažalost, u mene je to trajalo 3 dana i bilo je zaista obilno poput menstruacije, zbog čega sam opet danas bila kod doktorice koja mi je uz pomoc strujn.impulsa i nožića odstranila pregradu koja je bila na ulazu u rodnicu i koja je prilikom pregleda u doktorice jednostavno pukla, ali pritom pregled nije bio neugodan ni u kojem smislu. Zapravo me zanima što je ta pregrada koja je bila na ulazu u rodnicu, hoće li se o može li se javiti ponovno, zbog čega je izazvala krvarenja i s obzirom da radimo na bebi uzrokuje li to potrebu za odgodom ili kakvom dodatnom pažnjom?

Unaprijed zahvaljujem od srca na odgovoru!

21.2.2023

Odgovara

---

Poštovana,

pregrada u vagini (rodnici) može biti posljedica ne spajanja Mulerovih cijevi u embrionlnom razvoju genitalnog trakta. Može se naći poprečni septum vagine ali i uzdužni septum (pregrada). Takva pregrada može nastati u gornjem, srednjem i donjem  dijelu rodnice. Ima slučajeva potpunog septuma koji dijeli rodnicu na dva dijela. Septum rodnice ne uzrokuje nikakve simptome u djetinjstvu. Septum kasnije u spolnom životu može biti uzrok dispareunje (bol koja nastaje prilikom spolnog odnosa), no obično je i jedna strana rodnice dostatna za spolne odnose i porođaj. Ukoliko septum smeta potrebno ga je kirurški ukloniti. Koda Vas je situacija riješena i sanirana, doktorica je ispravno postupila. Sada, samo naprijed u novu i ljepšu fazu života-u roditeljstvo!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika