Imam osjećaj podrhtavanja, je li srce?

Pozdrav,

imam pitanje, zadnjih tri do četiri tjedna dešava mi se da imam nekakvo podrhtavanje koje se pojavi u sredini stomaka, a osjećaj je kao nedostatak zraka na 0.5 sekundi. Nikakve bolove nemam, recimo ležim na strani i odjednom kao da nešto pritišće stomak, osjetim podrhtavanje u vratu. Najgore mi je što se uplašim jer mislim da je srce.
Obavio sam prije 3 mjeseca kardiološki, sve ok. Puls mi je 58 65. Tlak jutarnji 118/4 73 dok dnevno nekad dođe 144/90, ovisi sve o danu.
Najgore što je taj osjećaj toliko ružan da mi samo stres stvara jer mislim ono najgore. Dok sam bio na moru, apsulutno mi se nije to dešavalo. Jučer sam sjedio, uzeo Coca Colu nakon samo par sekundi – boom, kao da se neka eksplozija u stomaku desila, točnije malo iznad pupka.

Gastroskopiju obavio, sve ok, imam samo gastritis i savjet je da uzimam terapiju po potrebi.

8.8.2022

Odgovara

prim. Sonja Frančula Zaninović dr. med., univ. mag. admin. sanit., spec. interne med., subspec. kardiologije

Poštovani,

ako su svi nalazi obrade srca i gastrosopija uredni, nemate razloga za brigu. Ako se osjećaj podrhtavanja bude ponavljao, može se učiniti 24-satni holter srca kako bi se isključili poremećaji srčanog ritma. Konzumacija Coca Cole, kofeinskih pića te drugih pića sa stimulativnim učinkom ubrzavaju rad srca pa ih za sada izbjegavajte.

Lijepi pozdrav

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika