Imam visoki tlak, molim savjet!

Poštovanje, imam 69 godina i već dulje vrijeme patim od visokog tlaka. Trenutno pijem Lipertance i po potrebi Normabel od 2 mg.
Nažalost nakon prethodnih lijekova koje sam trošila mislim da mi ni ovaj neće odgovarati. Primijetila sam da mi je tlak približno dobar, ali otkucaji srca su se povećali preko 100 otkucaja. Iako bih Vam imala dosta toga napisati ne želim Vas opterećivati već Vas molim da mi odgovoriti za što je došlo do toga. Prije ovog lijeka pila sam Tritazide i Kordobi, pa Tritace i Cordobis. Ali očito da dijagnoza još uvijek nije postavljenja. Ja se osjećam slabo, osjećam težinu u nogama, a i živci su mi dosta stradali u potresu. Molim Vas da me posavjetujete jer me to jako deprimira i osjećam tjeskobu i strah. Hvala unaprijed.

25.5.2021

Odgovara

prim. Sonja Frančula Zaninović dr. med., univ. mag. admin. sanit., spec. internist, subspec. kardiologije

Poštovana,

Kordobis je lijek iz skupine beta blokatora koji snižava srčanu frekvenciju i arterijski tlak. Sada taj lijek više ne uzimate i povećao se puls.

Lipertance je lijek koji je fiksna kombinacija dvaju lijekova koji snižavaju arterijski tlak i jednog lijeka koji snižava kolesterol.

Savjetujem da porazgovarate sa liječnikom da Vam korigira terapiju koja će uspješno regulirati srčani ritam i arterijski tlak, te mu svakako iznesite i svoje psihičke tegobe jer uz psihoterapiju liječnik može procijeniti da li Vam je potrebna i odgovarajuća medikamentozna terapija. Anksiozni poremećaji mogu dovesti do subjektivnih tegoba koje opisujete, kao i do porasta srčane frekvencije i tlaka.

Lijepi pozdrav

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika