Molim vas pojašnjenje dobivenog nalaza!

Zanime me informacija glede nalaza štitnjače vadio sam nalaz radi tegoba sa srcem 2 puta, međutim u drugome nalazu se vide naznake porasta pa me zanima mišljenje kakav je nalaz:
1.put(nalaz rađen 10.9.2021.)
FT 3 6.05 (3.80-6.80)
FT 4 15.70 H Beckman Coulter CMIA (7.90-15.40)
TSH 2.78 (0.340-5.33)
ANTI-TPO 0.0 (<9)
2.put(nalaz rađen 6.3.2022.)
FT 3 6.64 (3.80-6.80)
FT 4 15.58 (7.90-15.40)
TSH 3.99 (0.340-5.33)
ANTI-TPO 0.9 (<9)

15.4.2022

Odgovara

prim. Sonja Frančula Zaninović dr. med., univ. mag. admin. sanit., spec. interne med., subspec. kardiologije

Poštovani,

Nalaz hormona štitnjače je na gornjoj granici normale, a antitijela su negativna. Tiroidni stimulirajući hormon (TSH)  kojeg luči hipofiza je u oba mjerenja u granicama normale. Prema ovim nalazima nije potrebna terapija. Preporučujem da obavite još ultrazvuk štitnjače i pregled kod endokrinologa.

Lijepi pozdrav

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika