Nelagoda u predjelu srca

Poštovanje,

imam pitanje vezano za zdravstveno stanje: imam tlak i koristim uredno dnevnu tablete, ali mi se povremeno javlja bol, nelagoda u predjelu srca pa me zanima koje preglede preporučate za tu tegobu. Napominjem da imam 47 godina i nikada nisam pušio, rekreativno se bavim sportom i vožnjom biciklom. Neki dan sam prešao 37 km. Bio sam na ergonometriji ima 1 godina ako ne i više. Ekg sam obavljao prije isto tako vremena, nemam neke trnce, niti ukočenost ali me ta nelagoda zabrinjava da nisu možda djelomično žile začepljene. Prije par godina radio sam ultrazvuk srca. Pošto su pregledi bili davno koje preglede predlažete da napravim i koje je vaše mišljenje o problemu. Što mi savjetujete?

Hvala i lijepi pozdrav

27.4.2020

Odgovara

prim. Sonja Frančula Zaninović dr. med., univ. mag. admin. sanit., spec. interne med., subspec. kardiologije

Poštovani,

Preporučujem vam da učinite ponovo ergometriju, ali i 24h holter srca i UZV srca. Te nalaze će vam interpretirati kardiolog koji ih bude obavio.
Ovisno rezultatima, odlučuje se da li je potrebna daljnja obrada da se sa sigurnošću isključi/ustanovi koronarna bolest-postoje 2 mogućnosti: neinvazivna metoda je MSCT koronarografija i invazivna metoda je kateterska koronarografija.

Pozdrav

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika