Oticanje zglobova, koji su uzroci?

Pozdrav,

Unazad par mjeseci, imam naotečena stopala i zglobove, pogotovo kad pijem alkohol tu noć,pa se javi u večernjim satima ili drugi dan. Udebljala sam se par kila u međuvremenu. Išla sam prije par mjeseci na ultrazvuk srca gdje je nalaz TR u tragu PMK,i MRI
LA granican 3 cm
Ao valuta trolista 3 cm
EF 70%
Razlog pregleda je bio preskakanje srca no doktor kaže da je od kicme jer imam skolizu preporučio kiropraktičara.
Da li je moguće da su mi od srca naotečene noge prilikom konzumacije alkohola i zglobovi jer je rekao doktor da bi trebala piti Andol 100 te nešto za prokrvljenost,no to ne pijem. Imam 25 godina. Pušač sam. Bila sam prije aktivni sportista,no nakon nesreće sa kralježnicom više ne. Hvala na odgovoru.

30.6.2021

Odgovara

prim. Sonja Frančula Zaninović dr. med., univ. mag. admin. sanit., spec. interne med., subspec. kardiologije

Poštovana,

UZV srca Vam je u granicama normale i oticanje zglobova nije povezano sa srčanim popuštanjem. Trebate se javiti reumatologu na pregled, provjeriti funkciju štitnjače, bubrega. Svakako izbjegavajte konzumaciju alkoholnih pića, te prestanite pušti jer ćete time smanjiti i svoj kardiovaskularni rizik, a također ćete smanjiti moguću pojavu srčanih aritmija. Treba provjeriti zašto Vam je liječnik savjetovao uzimanje Andola, jer prema navedenom ne vidim jasnu indikaciju.

Lijepi pozdrav

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika