Preskakanje srca – molim Vas mišljenje

Poštovani, ispada da svaki dan pišem ali svaki dan imam novi neki problem. Naime jučer sam imala izuzetno stresan dan i bila sam jako nervozna, slabo jela i zatim popila par gutljaja kave. Nakon toga sam se otišla tuširati i tu me uhvatilo da mi srce preskače par puta za redom (jedno 5 puta sigurno). Nakon toga sam otišla u dućan i u autu mi je srce počelo strašno preskakati jedno sigurno 10 preskoka za redom (ne mogu ocijeniti je li bilo normalnih otkucaja između preskoka jer sam bila u katastrofalnoj panici) to je trajalo jedno minutu dvije i prestalo. Bila sam na rubu da odem na hitnu ali je prestalo i nije se više pojavljivalo pa sam smatrala i da dođem tamo ništa mi ne bi EKG očitao jer je prošlo…
Popila sam tabletu za smirenje i magnezij i zaspala. Muči me što napraviti ako se situacija ponovi?Kardiolog kaže ako se ponovi sačekam da prođe samo od sebe i da mi je to od moje anksioznosti (pijem antidepresiv) i da teško da to može biti opasno. Ne znam što misliti o tome. Bojim se neke opasne aritmije.
Inače na holter EKG 24h gdje imam 726 VES dnevno i 4 SVES… Uzv srca u redu, ergometrija u redu. Molim vaše mišljenje?

12.4.2023

Odgovara

prim. Sonja Frančula Zaninović dr. med., univ. mag. admin. sanit., spec. interne med., subspec. kardiologije

Poštovana,

Dobro ste postupili. Sljedeći put pokušajte nekoliko puta duboko udahnuti i polako izdahnuti. Nije dobro u stresu konzumirati kavu ili druga stimulativna pića. Možete kroz koji mjesec ponoviti 24-satni holter srca.

Lijepi pozdrav

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika