Dobila sam nalaz EEG-a. Molim Vas za pojašnjenje je li nalaz uredan ili ipak ima neka sumnja na npr. epilepsiju.

Pitanje za neurologa.
Postovani, danas sam dobila nalaz EEG-a. Molim Vas za pojasnjenje da li je nalaz uredan ili ipak ima neka sumnja na npr. epilepsiju. Cekam termin kod neurologa.

Opis nalaza:
Nize od srednjevoltazna osnovna cerebralna aktivnost sadrzi alfa ritam mjesane frekvencije. Reakcija vizualnog blokiranja djelomicno je izrazena. Povremeno se registriraju srednje i visevoltazni zasiljeni bifazicni theta valovi frontalno i frontotemporalno fr. 6-7Hz, uz pridruzene artefakte treptanja. Nema paroksizmalnih generaliziranih izbijanja niti izrazene asimetrije. Pri hiperventilaciji bez znacajnih promjena.

Zakljucak/komentar:

Lakse intermitentne iritativno-disritmicke promjene anterorno te anterolateralno, uz pridruzene artefakte treptanja. U slucaju klinicke indikacije ponoviti EEg s HV i FS ( FS mi sada na pregledu iz nekog razloga nisu radili).

Hvala Vam najljepsa na odgovoru te ugodan dan!

7.10.2022

Odgovara

prof. dr. sc. Nataša Klepac dr. med., specijalist neurologije, subspecijalist neurodegenerativnih bolesti

Poštovana hvala Vam na pitanju. U vašem EEG-u nisu opisane promjene koje su indikativne za epileptičke napadaje i koje nazivamo šiljak val kompleksima odnosno paroksizmalnim promjenama. Neovisno o nalazu EEG-a savjetovali bih Vam da se svakako javite nadležnom neurologu s obzirom na to da je poznato da osoba može imati epileptičke napadaje bez paroksizmalnih promjena u EEG-u te je dijagnoza epilepsije klinička i zahtjeva redovito praćenje od strane neurologa.
Nadam se da sam Vam pomogla s odgovorom, želim Vam svako dobro.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika