Možete li mi rastumačiti EEG nalaz?

Poštovani,
Jučer je ucinjen Eeg zbog ljuljanja u glavi i vrtoglavica, odnosno čudnog osjećaja u glavi. Već 6mj me muče problemi, u zadnje vrijeme mi je intenzivnije taj čudan osjecaj u glavi. Lijevo uho mi je konstantno zacepljeno, audioloski se vide promjene između ta dva uha..pijem betaserc i neurobion već 4mj ali promjena nema. Mr vratne kralježnice je uredan.u nastavku vam šaljem eeg nalaz
Srednjevoltazna osn.cerebralna aktivnost je u alfa frekv 9-11Hz.. Slabije se blokira otvaranjem očiju.Tijekom snimanja interponiraju se sporiji valovi 4-5Hz, do 75 uV, lijevo temporookcipitalno.Paroksizama nema.Na FS i HV promjene analogni.EEG je zarisno promijenjen. Misljenje: učiniti MRI mozga, poseban osvrt na područje lijevo i straga, te PC kut, evo.kontrast, nastavak audioloske obrade.
Jako sam zabrinuta, dali to ukazuje na tumor? Inače nemam glavobolje nikad, nemam mučnine, vid mi je dobar.
Hvala na odgovoru

16.1.2023

Odgovara

prof. dr. sc. Nataša Klepac dr. med., specijalist neurologije, subspecijalist neurodegenerativnih bolesti

Poštovani hvala Vamn na pitanju. EEG je dijagnostička pretraga koja ima prvenstveno kliničko značenje u dijagnostici i praćenju epilepsije dok je u drugim neurološkim poremećajima manje specifičan i stoga klinički manje značajna. Upućeni ste na MR mozga zbog simptoma koje imate tj. vrtoglavice a nalaza EEG-a. Nadam se da sam Vam pomogla s odgovorom. Želim Vam svako dobro i čuvajte se.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika