Gubljenje na kilaži

Poštovani,

imam 25 godina, visoka sam 155cm, 44 kg.

Vodim se redovito na kontrolama kod endokrinologa te imam Hashimotov, pijem Euthyrox 4 dana, od 50 mg, a 3 dana od 25 mg.

Nedavno mi je prepisan i pripravak za debljanje. Kontrolu tek imam u 5 mjesecu i u 4 mjesecu kod gastroenterologa, ali ne mogu do tad čekati jer ću postati anoreksična.

Naime u 10 mjesecu prošle godine sam imala 44 kile, sad u 1 mjesecu imam 42. Jedem normalno sve i pijem te pripravke, ali i dalje gubim na kilaži. Jedno vrijeme sam imala jako velike žgaravice te mi je napravljena i gastroskopija 2017. godine i tad sam počela piti Controloc za te žgaravice, ali su mi tad pronašli i bakteriju Helyckopilori te sam to vrijeme bila na antibioticima.

U 12. mjesecu sam bila na hitnoj radi jakih bolova u desnom doljnjem dijelu abdomena nakon pretraga RTG, vađenja krvi i UZV, rečeno je da kad me boli, da neka samo pijem vode.

Pa mislim to već traje od prošle godine te bolovi i ne mogu ih više trpiti, a kamoli svako malo ići na hitnu, na kojoj mi ništa ne naprave da bude bolje.

Gdje mogu otići privatno, na koje pretrage bih trebala još otići i da li možda da odem na vađenje krvi za celijakiju jer nakon što popijem mlijeko imam dosta loš osjećaj u želucu? Što da radim, kamo da prvo odem? Ne želim za dva mjeseca pasti na 39 kila.

3.3.2020

Odgovara

prof. dr. sc. Darija Vranešić Bender klinička nutricionistkinja, viša znanstvena suradnica

Poštovana,

u Vašem slučaju potrebna je cjelovita gastroenterološka obrada. Za početak se naručite u ambulantu kod specijalista gastroenterologa koji će ordinirati potrebne pretrage. Prema Vašem opisu za gubitak tjelesne mase vjerojatno su odgovorne upravo probavne smetnje, a ne bolest štitnjače, iako treba provjeriti i hormone štitnjače.

Nije jasno kakav je to pripravak za debljanje?

Srdačan pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika