glava

Poštovanje,
prije jednog mjeseca imao sam glavobolju na mjestu izmedju nosa i oka te malo na celu.
To se smirilo, ali sada svakodnevno osjecam zbunjenost, nelagodu u glavi, trnjenje na mjestu korijena nosa desne strane, obrve desne iznad oka, na mjestu spajanja oka i nosa, te na celu manje vise.

Osjecam tezinu u desnom dijelu glave, osjecam nekada probadanja koja traju jedan momenat na promjenu gledanja oka iz jednoigh u drugi pravac ili nesto slicno.
Osjecam da mi zamara oci, odnosno to desno oko, ali me oko ne boli.

Tu je vecim dijelom dana prisutan pritisak u celu, a trnjenje na korijenu nosa i desnoj obrvi, manje je izrazena ta tezina ukocenost preko cijele glave, ali jos uvijek postoji.

Ne curi mi iz nosa, desna nozdrva je rijetko, ali jeste nekad malo kao zacepljena i uvijek je teze disati na nju nego li na lijevu, nekako uvijek daje hrapav zvuk pri velikom udisaju.

Pri velikim udisajima, a i nekad samo od sebe zna mi se desiti da moram da kihnem 4-5 puta za redom.
Nekada imam osjecaj u nosu i oku da bih najradije kihnuo, ali mi ne dozvoljava, samo me skakilja na taj osjecaj.

Nemam jakih bolova, s vremena na vrijeme svakih 4 ili 5 dana se javi tu na obrvi bol, koji traje sat ili dva, dok je svakodnevno prisutan osjecaj utrnulosti/ukocenosti.

Pogledajte sliku mjesta bolova: http://i.imgur.com/jD9IrIv.png

17.7.2017

Odgovara

Irena Matić-Trputec dr.med.

Simptomi koje opisujete najviše upućuju na bolest sinusa, a djelomično mogu biti i posljedica devijacije nosnog septuma. Potražite savjet specijalista otorinolaringologa. Potrebno je provesti dijagnostičku obradu kako bi se utvrdilo stanje sluznice nosa i usta, napravile snimke paranazalnih sinusa, eventualno alergološko testiranje i odgovarajuće laboratorijske pretrage. Nije potrebno da trpite bolove i druge navedene tegobe, ukoliko postoji liječenje koje vam može ublažiti ili čak otkloniti vaše tegobe. Trnjenje lica može imati i neke druge razloge nastanka, pa obratite pozornost na taj simptom te ukoliko se jave još neki drugi zabrinjavajući simptomi koji uključuju smetnje osjeta, poremećaj svijesti, smetnje govora, smetnje vida i drugo, po savjetu vašeg liječnika potražite mišljenje specijalista neurologa.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika