Dijete je nakon kratkog poboljšanja opet visoko febrilno – treba li se zabrinuti?

 

Mama sam dva dječaka od četiri i pol godine i pet i pol godina.
Trenutno obojica imaju visoku temperaturu, respiratorne smetnje i pedijatar misli da nije gripa da je neka viroza u pitanju, to ne bilo ništa neuobičajeno već se dešava sljedeće, mlađe dijete je imalo 3 dana temperaturu 39.7-40.4, da bi sljedeća 2 dana imao temperaturu 37.1-37.2, raspoložen, zaigran, apetit se vratio da bi odjednom opet samo počeo kihati, nos curiti i opet je sve krenulo ispočetka s visokom temperaturom i ostalim simptomima, ista stvar se dogodila sa starijim sinom.

Vadili smo krv, starijem je u redu, mlađem su leukociti bili 2,7 pa smo sutradan ponovili vađenje i bili su 6,6. Pedijatar nije siguran zašto se to dešava da je nakon 2 dana bez temperature krenulo sve ispočetka pa vas molim pomoć zašto se to dešava i što savjetujete poduzeti, hvala puno.

 

19.5.2022

Odgovara

Maja Lemac dr. med., spec. pedijatrica, subspec. dječje nefrologije

Poštovana,

Simptomi i nalazi koje navodite upućuju na virusnu bolest. Teško je bez pregleda reći zašto su ponovo febrilni nakon što su dva dana bili bolje, ali je važno da ih je pedijatar pregledao i da je procijenio da su za sada dobro i bez znakova komplikacija. Liječite ih simptomatski kao do sada i pažljivo ih pratite. U slučaju bilo kakvog pogoršanja javite se odmah na pregled pedijatru.

Lijepi pozdrav.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika