Crvenilo Scrotuma, pritisak kod Anusa, bakterije.

Pozdrav, imam 22 godine, tezak 91 kg, visok 1,86 cm.
Nedavno mi se pojavilo peckanje prilikom mokrenja, crvenilo scrotuma i nakon velike nuzde cudan osjecaj u podrucju anusa.
Odrafio si bris uretre, urinokulturu i pokazalo se da imam Enterococcus faecalis, dobio sam antibiotik, ponovio sam urinokulturu nakon 2 tjedna korisstenja antibiotika i pokazalo se da imam i Enterococcus faecalis i da imam Escherichiu Coli, dobio sam sada tablete Ninur koje bi mi trebale pomoci, zanima me da li je to crvenilo i takav osjecaj zbog tih bakterija ili zbog cega? Vise nema peckanje i nisam prisiljen stalno urinirati ali imam obje bakterije.
Preglegledom kod urologa je ustanovljeno da je sve uredu sa testisima, mjehurom, bubrezima, vadenjem upalnih parametara, nalazom krvi i svega, sve je dobro, ali imam te dvije bakterije pa eto.
Takoder u zadnje vrijeme imam bolove u donjem dijelu leda koji se reflektiraju u donji dio trbuha, “podrucje mjehura” i malo iznad, sad da li je sve od tih bakterija ili ne znam.
U pocetku me svrbilo dosta jako i oeckalo tijekom uriniranja u donjem podrucju ali sada ne toliko a imam obje bakterije.
Samo mi je scrotum crven, ali ne pece i ne svrbi toliko, ponekad imam cudan osjecaj kod anusa nakon velike nuzde kao neki pritisak..
Citao sam da moze biti od escherichie..
Hvala vam unaprijed na savjetu.

16.2.2021

Odgovara

prim. dr. sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Da bi se postigla eradikacija Enterokoka i E.coli katkad je potrebna i dugotrajnija terapija antibiotikom uz mnogo (2 litre dnevno) tekućine.
Naravno, takve infekcije i re-infekcije su ovisne i o spolnim navikama pojedinca. Ukoliko se radi samo o jednostavnoj uroinfekciji, perianalne smetnje (čudan osjećaj) ne bi trebalo pripisivati uroinfektu.

Pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika