Erekcija

Pozdrav, imam redovite noćne i jutarnje erekcije. Ponekad su toliko jake da se budim. No kad krenem u odnos sa partnericom teško postižem erekcije vrlo često izostanu ili se izgube tokom odnosa. E sad moja prića ide ovako: Javljam se liječniku opce prakse u 4 mj ove godine zbog analne boli koja je najača prilikom vožnje bicikla misleći da se radi o hemeroidima. Digitorektalnim pregledom lijecinik dijagnosticira bolnu i povećanu prostatu. Šalje me urologu. Urolog pregledom daje dijagnozu BHP i upucuje na urinokolturu , uvz i psa. Te propisuje terapiju tamosinom. Urinokolturu i psa obavljam ali ultrazvuk tek 4 mj kasnije zbog liste čekanja. Nalaz psa u granicama ali mikrobioloških je pozitivan na klamidiju. Taj nalaz je za mene bio šok jer možete predpostaviti što znaci takva dijagnoza u braku. Uslijedilo je priznanje i traume koje još traju. Za liječenje klamidije liječnik mi propisuje sumamed i ninur. Terapija uspješna i nalaz klamidije negativan. Konacno dolazi na red i uvz prostate koji je uredan. Prostata normalne velicine. Kontrolni pregled urologa otkazan zbog covid pa ne znam da li s obzirom na uredan nalaz prostate trebam nastaviti sa tamosinom ili prekidam? E sad dolazi problem sa erekcijom za koji ne znam uzrok. Imam 48 godina i prije ove traume povezane sa klamidijom i dijagnozom BHP nisam imao nekih znacajnih problema sa erekcijom. Događalo se povremeno da je izostala ali rijetko. Ono što sam primijetio unazad par godina da mi erekcije nisu potpune tj tvrde i događala mi se prijevremena ejakulacija. Sada nakon ove traume stvar se rapidno pogoršala i vec 4 mj jako teško postižem erekciju. Imam želju i krenem ali erekcija ili  izostane ili pak padne tokom odnosa. Čudno mi je sve to jer nocne erekcije su redovite i jake. E sad da li je sve to na psihološkoj bazi ili je povezano sa BHP ili i jedno i drugo neznam. Uglavnom mucim se sa time jer neznam kako si pomoći. Da li nekim prirodnim lijekovima ili  cialis i slicno ili neke druge metode. Molim Vas za savjet. Hvala unaprijed na odgovoru odgovoru. Lp.

2.12.2020

Odgovara

prim. dr. sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Čim postoje održane, i jake, noćne i jutarnje erekcije nema znakova organske disfunkcije. Radi se najvećim dijelom o psihogenim uzrocima vaših sadašnjih teškoća.
S druge strane, uvažavajte činjenicu da ste na pragu 50-tih godina i da erekcija više nije (i neće biti!) dominantna životna funkcija. Želje su nerijetko jedno, a mogućnosti realizacije drugo.

Pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika