Hidrokela na lijevom testisu – molim Vaše mišljenje!

Dvaput mi je operirana hidrokela na lijevom testisu. Otprilike dva mjeseca nakon prve operacije na tom testisu mi se upalio epididimis (bolio na dodir). Nakon antibiotske terapije palbabilna osjetljivost nije nestala, a počela se u području gornjeg pola testisa skupljati serozna tekućina. Nekih mjesec dana ta se nakupina povećavala i dosegla je svoj maksimum šireći se i u druge dijelove skrotuma, izgledajući kao nova hidrokela, ali ovaj put drugačije forme nego originalna.

Dva tjedna nakon revizije operacije u svrhu uklanjanja “recidiva hidrokele” ponovno mi se upalio epididimis, i trenutno završavam antibiotsku terapiju, a stanje se ne mijenja. S obzirom da nisam dobio osobito izdašna objašnjenja od specijalista urologije kojima sam se obratio i koji su me liječili, kako da znam da se neće ponovno dogoditi ista stvar? Kako da se ponašam ne bih li popravio situaciju, s obzirom da sam puno mirovao i održavao konstantnu elevaciju skrotuma i nakon prve i druge operacije?

6.6.2023

Odgovara

prim. dr. sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Nitko Vam ne može dati bolja i detaljnija objašnjenja od operatera koji operirao prvu hidrokelu i njezin recidiv. On jedini zna koju je kiruršku metodu primijenio, kakva je struktura Vašeg tkiva, što dalje činiti i je li realno očekivati ponovni recidiv.

Pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika