Hydronephrosis dex. Stenosis P-U segmenti dex.

Imam 29 godina.prije 6 godina sam dobila upalu desnog bubrega, hospitalizirana i liječena antibioticima. otada kontroliram stanje. Scintigrafski nalaz 2011- vide se hidronefrotske promjene, početni znaci regionalne parenhimske reperkusije u područjku gornjeg pola. eliminacijske smetnje uz jači zastoj u području proširenog pijelouretralnog segmenta. tada bez nakova okluzije. odnos lijevo:desno 56:44 .
Prije mj.dana ponovo učinjena scintigrafija . skoro ideničan zaključak, samo je odnos lijevo-desno 58:42. Da li moram to hitno operirati? i da li je moguća laparaskopska operacija?

14.5.2017

Odgovara

prim. dr. sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Hitno svakako ne! Pitanje je da li je potrebno uopće i što se zapravo od te operacije očekuje, odnosno koji je njezin cilj. U ovakvim slučajevima teško je dati potpuno i suvislo mišljenje samo temeljem dopisivanja. Trebao bih vidjeti Vas i sve Vaše SLIKE i nalaze. Vjerojatno će biti potrebna kvalitetno učinjena i očitana DIURETSKA scintigrafija bubrega. Laparoskopska operacija je moguća, ali i odluka o tome (načnu potencijalne operacije) je najbolja tek nakon potpunog uvida u sve nalaze, slike i razgovora s Vama

 

Zdravo budi

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika